Categories: Administratie

Robu nu mai da bani pentru festivalul de jazz de la Garana

Primarul Nicolae Robu are idei noi în materie de cultură. Nu va mai da niciun leu pentru festivalul de la Gărâna, dar face un festival de jazz mai tare decât acesta la Timișoara. În plus, intenționează să înființeze un institut multicultural al municipalității.

Nicolae Robu vrea ca municipalitatea să aibă institut multicultural. Ideea i-a venit după ce Institutul Cultural Român a înființat o filială la Arad, nu la Timișoara. „Am o supărare că ICR vrea filială regională la Arad, nu la Timișoara. Eu sunt originar din județul Arad, apreciez și respect orașul Arad, dar Timișoara este din alta ligă decât Aradul.

Vreau să înființăm un institut multicultural al municipalității, pentru că municipalitatea nu este implicată ca și fondator în nicio structură din zona aceasta a culturii. Cred că Timișoara, cu tradiția sa, cu istoria sa, cu specificul său de multietnicitate, multireligiozitate, multiculturalitate, ar trebui să aibă un astfel de institut”, a declarat Robu, la prima conferință de presă din seria zilnică anunțată marți.

Nu știe exact cum va funcționa un astfel de institut, dar primarul Nicolae Robu anunță și alte proiecte de anvergură. „Timișoara nu poate aborda câte un proiect o dată, este un oraș complex, este obligatorie abordarea mai multor proiecte deodată. Lucrăm pe un front foarte larg”, a mai afirmat primarul Timișoarei.

Tot la capitolul cultură, Nicolae Robu a anunțat și că nu va mai finanța Festivalul de Jazz de la Gărâna și nici alte evenimente organizate în afara Timișoarei. „În mod categoric nu o să alocăm bani pentru vreun festival în afara Timișoarei, nici la Gărâna, nici în altă parte”, a clarificat edilul această problemă.

Ca să nu se spună că nu iubește acest gen de muzică, Robu a anunțat că municipalitatea va aloca bani pentru organizarea, în 2013, a unui mare festival de jazz în Timișoara. „Iubitorii jazzului n-au motive să-și facă probleme. Vom face un festival de o anvergură mai mare, cu participanţi de calibru mai mare decât au fost cei de la Gărâna”, a spus Robu. Festivalul de Jazz de la Gărâna, ajuns în acest an la ediția a XVII-a, se va desfășura la începutul lunii iulie, în Poiana Lupului. Evenimentul organizat de Marius Giura este deja un reper pe harta jazzistică a lumii.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago