Actiune de trezire in masa

Fără o amplă introducere, susțin că toate sursele și canalele de știri au devenit factori de a alerta cititorul, ascultătorul sau respectiv privitorul. Am devenit avizi de atenție și dornici de informații, cât mai multe, cât mai senzaționale, cât mai proaspete și revelatoare. Sursele nu mai contează, etica e în comă severă în vremurile noastre, obiectivitatea este absentă nemotivat, iar de deontologie unii oameni din media își aduc aminte îngrijorător de rar.

Am constatat că media provoacă frică, foarte multă frică, îndeosebi în rândul celora care consumă TV în loc de cărți sau internet. Panica și frica sunt litere de lege din miezul informațiilor servite zilnic către populație. Multe informații fără pic de relevanță ne bombardează viața urbană, accidente sau cazuri tragice sunt transformate în serii tv foileton doar de dragul audienței.

Șoc și groază în loc de idei ce te pot ajuta sau informații ce pot deschide minți concitadine. Prime-time despre cele mai josnice întâmplări din lumea politică, can can și stilul de viață al fotbaliștilor. Cu alte cuvinte, nimic concret, personalități fabricate din nimic, precum și lipsă de educație și bun simț adusă în prim-plan. Parvenite persoane publice dictează mersul îndobitocirii în masă, pas cu pas. Majoritatea, din păcate, nu își mai pun întrebări, mulți ajung să nu mai gândească pentru ei, iar mass media dictează un lifestyle plin de angoase și dificultăți psihice.

Toată media redusă la o singură voce sună cam așa: „ne merge rău pentru că e rău, a fost rău și ne va fi și mai rău” . Oricât de absurd sună, la asta se expun neuronii noștri în timpul jurnalelor de știri. Când trendul este mereu negativ și făcut pentru a speria și înspăimânta marea masă a consumatorilor de media, ne așteptăm la rezultate pe măsură. Oameni ce au uitat să zâmbească, copii ce privesc mai mult displayul telefonului decât chipurile părinților lor.

Personal, cred în schimbare, în forța colectivă, într-o schimbare asupra opticii legate de CE și mai ales DE CE alegem prețioase informații pentru a ne hrăni în mod armonios modul de a gândi.

Mă bucur că mai există surse și oameni ce preferă informații alternative, încă libere și neprihănite de vremurile pe care le trăim.

Share
Published by
Valentin Vizuroiu, Celmaitare Studios

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

10 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

13 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

13 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

13 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

13 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

14 ore ago