Categories: Timp liber

Traditionala degustare de carnati a „Banater Zeitung” are loc la Lugoj

Cei mai gustoși cârnați bănățeni vor fi testați, anul acesta, la Lugoj. Primăria din localitate şi săptămânalul de limbă germană „Banater Zeitung” organizează tradiționalul „Worschkoschtprob”, joi, 31 ianuarie, la ora 12, la Restaurantul Royal.

La această ediţie a „Degustării Cârnaţilor Bănăţeni” vor fi, ca de obicei, două secţiuni de concurs: una pentru producătorii privaţi şi una destinată firmelor producătoare de mezeluri. Redacţia Banater Zeitung a primit deja mostrele de cârnaţi.

Intrarea la „Degustarea cârnaţilor bănăţeni” se va face pe baza abonamentului la ziarul german „Allgemeine Deutsche Zeitung / Banater Zeitung” sau pe bază de invitaţie (care nu poate fi cumpărată). Ediţia precedentă a manifestării s-a desfăşurat în oraşul Sânnicolau Mare, după ce, până în 2011, toate edițiile au avut loc exclusiv la Timișoara.

„Worschtkoschtprob” are o tradiție de decenii, fiind iniţiată de redactorii ziarului „Neue Banater Zeitung” (NBZ), sub conducerea redactorului-şef Nikolaus Berwanger. Până în 1989, era o manifestare privată şi uşor subversivă, desfăşurată în interiorul redacţiei, unde cititorii aduceau mostre de cârnaţi făcuţi în casă. Ziua desfăşurării evenimentului era publicată doar în NBZ, manifestarea fiind un bun prilej de strângere a relaţiilor dintre redactori şi cititori. Cu 18 de ani în urmă, „Banater Zeitung” a decis să organizeze un eveniment public, mizând pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago