Liftul de la Directia Fiscala a „dus” in penal patru persoane

Fascinanta poveste a liftului de la Direcția Fiscală face victime. Patru persoane sunt urmărite penal pentru că ascensorul, deși a fost plătit, n-a fost montat niciodată. Trei dintre acestea sunt angajate ale municipalității. În prezent, liftul se află în subsolul primăriei.

Sediul Direcției Fiscale a PMT a costat trei milioane de lei și a fost inaugurat în 2010. Ce n-a observat – sau s-a făcut că nu observă – nimeni până săptămâna trecută este că în proiect era prevăzută și montarea unui lift. Acesta a costat 99.000 de lei și, în ciuda unui proces-verbal de recepție și punere în funcțiune, n-a fost niciodată instalat.

Săptămâna trecută, Nicolae Robu a denunțat public lipsa ascensorului și, prin minune, acesta a apărut a doua zi în curtea primăriei. Acum, utilajul se află în subsolul PMT și așteaptă să fie montat la Direcția Fiscală. Dincolo de situația hilară, în care aproape trei ani nimeni n-a sesizat că liftul nu există, lucrurile au devenit foarte serioase pentru patru persoane.

Reprezentanții IPJ Timiș au anunțat, vineri, că a început urmărirea penală în cazul a trei angajați ai primăriei, care sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual. În aceeași situație se află și administratorul firmei care ar fi trebuit să monteze liftul, care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

8 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

12 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

14 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

14 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

17 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

17 ore ago