Categories: Zâmbete amare

PDL in fata raului mai mic: Blaga sau Udrea

PDL, principalul partid de opoziție, se află în fața unor noi alegeri interne. (Glumițele lui Victor Ponta cu PP-DD drept unicul partid de opoziție aduc mai mult a caterinci de autobază.) Nu mai trebuie amintit cât de importantă este pentru o democrație reală o opoziție puternică. Opoziție care însă nu s-a manifestat, din păcate, de mai bine de o jumătate de an. Prin urmare, chiar dacă e vorba de alegerile interne ale unui partid, ele sunt importante și pentru întreaga Românie.

Fie și numai pentru a evita riscul unor derapaje antidemocratice și totalitare ale actualei puteri. Care se văd, de altfel, chiar și din avion în ultima perioadă. Oricum, PDL trebuie să înceapă să facă opoziție. O opoziție serioasă, apăsată, argumentată. Fără istericale și fuste trase peste cap. Din păcate, opțiunile pe care le au în față PDL-iștii nu sunt dintre cele mai fericite, pentru funcția de președinte anunțându-și candidatura doar actualul președinte Vasile Blaga și Elena Udrea.

În gruparea Elenei Udrea sunt câteva persponaje care au demonstrat că pot face administrație locală și pot aduce voturi. Și m-aș opri la două nume: Gheorghe Falcă și Emil Boc. Bun ca și primar, dar foarte slab ca premier, Boc nu este încă totalmente compromis. La fel, bun gospodar, Falcă a încercat să aibă un control cât mai mare în partid, dar a avut mână proastă cu câteva personaje ilare precum Igaș sau Blejnar.

Pe lângă aceștia sunt și niște personaje care au contribuit la îngroparea partidul, și mă refer la camarila de amazoane ale lui Traian Băsescu, cu Roberta, Sulfina, Eba, Ancuța etc. Oricum, deasupra tuturor se vede clar rânjetul inconfundabil al Marinarului. Cel care a pierdut în fapt alegerile de anul trecut, votul negativ al populației la adresa PDL vizând-l de fapt pe locatarul de la Cotroceni. Cel care într-un timp record a reușit să-și canibalizeze propriul partid. Probabil pe motiv că el l-a făcut și el trebuie să-l omoare.

Despre candidata Udrea, ce poți să spui? O aventurieră get-beget care, acum câțiva ani, credea că Norvegia are un președinte pe nume Louis Vuitton. A fost unul dintre cele mai detestate personaje din timpul guvernării PDL. Iar dacă Băsescu consideră că încă PDL e prea puternic cu cele 13-15 procente ale sale, doar Elena Udrea președinte poate să-l ducă lângă PNȚCD, în marja de eroare a sondajelor.

De celalată parte, îl avem pe proaspătul senator de Timiș Vasile Blaga. Unul dintre ultimii supraviețuitori ai vechii gărzi din PDL, decimată de-a lungul anilor de același Băsescu. Cu puține calități de lider, Blaga s-a mulțumit de-a lungul timpului să fie un fel majordom, căruia i s-a dus vestea că ar fi un bun organizator. Are ca mare handicap eșecul categoric de la alegerile parlamentare. În numai câteva luni, sub conducerea sa, de la alegerile locale până la parlamentare, PDL a pierdut mai bine de un milion de voturi. Ca să nu mai vorbim de eșecul personal, el fiind spulberat în Timiș de un no name, doar ultima redistribuire aducându-i un mandat de senator.

Și totuși. Blaga nu poate face atâta rău PDL, cât poate face Elena Udrea în funcția de președinte. Prin urmare, membrii partidului trebuie să aleagă răul cel mai mic, așa cum s-a votat și în România aproape la fiecare scrutin electoral. Răul cel mai mic este, incontestabil în cazul de față, Vasile Blaga. Iar PDL Timiș pare să fi ales varianta corectă!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

2 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

5 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

5 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

8 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

9 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

10 ore ago