„Superoferta” de la Rosign: semafoare de doua milioane de euro pe an

Faptul că aproape fiecare stâlp din Timișoara poartă cel puțin un indicator rutier are și un preț: două milioane de euro. Atât a plătit, anul trecut, primăria pentru semafoarele și semnele de circulație montate, după bunul plac, de firma Rosign. Contractul e valabil încă un an și jumătate.

Lucrările de semnalizare și întreținere semnalizare au costat primăria două milioane de euro, și asta într-un singur an. Firma care câștigă atâția bani fără să facă mare lucru este Rosign, care are monopol pe semafoarele și indicatoarele rutiere din Timișoara. Cifrele au ieșit la iveală în urma unui control comandat, la începutul lunii februarie, de primarul Nicolae Robu.

Rezultatele controlului l-au scos din minți pe edilul șef. „Contractul dintre primărie și Rosign a creat cadrul cheltuirii discreționare a banului public. Contractul nu prevede proceduri pe baza cărora să se desfășoare acțivități de semnalizare în oraș, lucru care a condus la multe nereguli”, spune Nicolae Robu.

Rosign are cu PMT cel mai îndelungat contract existent între o firmă privată şi o administraţie locală din ţară. Acesta datează din 2001, când, printr-o hotărâre de consiliu local, s-a decis că „lucrările de semnalizare rutieră din municipiul Timişoara finanţate din bugetul local şi de stat se atribuie, prin procedura negocierii cu o singură sursă, pe bază de contract, pe o perioadă de 14 ani, Societăţii de Semnalizări Rutiere SC Rosign SRL”.

Contractul e așa de bine făcut, încât, pentru a-și amplasa indicatoarele, Rosign n-are nici măcar nevoie de comisia de circulație a primăriei. Conform lui Robu, actul prevede „inclusiv competența firmei de a stabili cele mai potrivite locuri pentru semnalizare”. „Din păcate, termenii nu permit rezilierea unilaterală a contractului. Eu l-aș rezilia imediat. Voi fi în continuare cu ochii pe ei”, a mai spus edilul șef.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

45 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago