Categories: CulturaUltima ora

Artistii plastici, despre chiriile marite: „Stoia l-a montat pe Robu”

Artiștii din Timișoara speră că, până la urmă, primarul Nicolae Robu va reveni asupra ideii de a le mări chiriile la ateliere și la galeria din centrul orașului. Ei au aflat și de unde li se trage: la mijloc ar fi o manevră a viceprimarului Traian Stoia, care vrea să găsească clienți pentru spațiile libere de la Timco, unde este asociat cu frații Cristescu.

Artiștii profesioniști din Timișoara au înaintat un memoriu primarului Nicolae Robu, în care îi explică, cu exemple din alte orașe, cum ar trebui să stea lucrurile cu artiștii. În memoriu, spune criticul de artă Ioan Iovan, unul din vicepreședinții UAPT, se arată și că cele 35 de ateliere pe care primăria percepe chirie la prețul pieței au fost, de fapt, construite cu participarea uniunii.

„După protestul de săptămâna asta am înaintat un memoriu domnului primar și ne continuăm activitățile. Am avut vernisaj joi. Sperăm să nu ajungem la conflict. Eu nu cred că ideea aceasta cu artiștii care fac o grămadă de bani i-a trecut prin minte domnului primar. E montat în direcția aceasta. Dumnealui nici nu este suficient de informat. E informat, dar greșit. L-am invitat la un dialog la Uniune, cu artiștii, ne-a promis că vine, dar nu știu care e calendarul lui. Așteptăm să ne spună când vine”, a declarat Iovan.

Vicepreședintele UAPT susține că artiștii au aflat „pe surse” că manevra cu majorarea chiriei la galeria Helios și la cele 35 de ateliere este opera viceprimarului Traian Stoia. „La nivel de zvon am înțeles că domnul viceprimar ar pornit mașinăria asta, să fie scoși artiștii din atelierele unde sunt acum și din galerie, în ideea de a ne duce în hala lor, de la Timco. Probabil că și-au făcut un calcul legat de veniturile rezultate din aceste închirieri”, a mai adăugat Iovan.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

16 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

17 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

29 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

38 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago