Categories: Zâmbete amare

Cristi Busoi, acest Alin Popoviciu al PNL Timis

De multe ori, spre vârful partidelor aflate la putere se cocoață și își fac cuib niște băieți extrem de descurcăreți. (Se întâmplă același lucru și la partidele din opoziție, dar acolo accesul la banul public e mai compacat.) Acești băieți se îndeletnicesc cu toate lucrurile mai puțin curate dintr-un partid sau filială de partid. Mai exact, se ocupă de tot felul de sforării, cu numirea unor oameni în instituții deconcentrate, fac trafic de influență, țin legături cu oameni de afaceri, sponsori, primari, chiar și interlopi etc. Au legături în poliție sau chiar au intermediat unele numiri acolo și de aceea se cred invulnerabili.

Au o anumită abilitate în a-și îndatora oameni din preajmă, cărora le-au găsit un job, o afacere, o intrare la vreun secretar de stat etc. În marea lor majoritate sunt tineri, până în 40 de ani. Au promovat în partid nu datorită unor calități, ci pentru expertiza colosală pe care o au în a culege scamele de pe hainele șefilor lor. Chiar dacă au o coloană extrem de flexibilă, nu sunt însă fideli, pot să schimbe imediat stăpânul dacă au de câștigat un profit din trădarea lor. Mielușei la început de carieră, aroganți pân’ la Dumnezeu mai târziu. Slugarnici cu șefii, pizdoși cu subalternii. Chestie de caracter, oricum.

La ei totul se învârte în jurul profitului și a parvenirii sub orice formă. Banii nu sunt însă scop, ci mijloc. Scopul este puterea, să conducă. Ei vor să ajungă șefi, după atâția ani de slugărnicie. De multe ori nu-i ajută însă nici măcar mecla pentru a fi lideri. Iar de carismă ce să mai spui, mai multă găsești la un butoi de bere gol.

În Timiș avem două exemple concrete de astfel de oameni: Alin Popoviciu (PDL) și Cristian Bușoi (PNL). Cine nu-i cunoaște? Amândoi vorbesc foarte tare precum fac muzicanții de doi lei care își ascund defectele cu o sonorizare dată la maximum. Au un tupeu care merge spre nesimțire. Afacerile lui Popoviciu sunt deja extrem de cunoscute, așa că nu le mai trec în revistă.

Acum e vremea lui Bușoi. El vrea să controleze întregul sistem sanitar din Timiș, cu tot ce înseamnă el. A numit mai mulți oameni în diverse funcții. Vrea să schimbe directorul de la aeroport că așa vrea mușchii lui. Se laudă că are la mâna sa tot felul de miniștri și poate rezolva orice. Are la mână miniștri, dar e cățeluș de casă al fraților Cristescu! Săptămâna trecută a primit însă un pumn în nas, după ce nu a prins nicio funcție în conducerea centrală a partidului, lucru pe care și l-a dorit foarte mult. Poate că Crin Antonescu n-a uitat că cel care îi ridică acum osanale a făcut la fel cu Tăriceanu, cel care l-a crescut la sânul său pe Bușoi.

De fapt, și saltul spectaculos al averii personale l-a înregistrat în timpul guvernării Tăriceanu, salt pe care l-a motivat prin darurile consistente pe care le-ar fi primit la nuntă. Adică terenuri, case, bani etc. Cum Timișoara e prea mică pentru el, joi și-a ținut ziua de naștere la București. I-o fi sărit iar averea prea mult în aer și acum vrea să și-o motioveze prin darurile primite la ziua de naștere? De aceea să-și fi ținut ziua la București? Ce nu înțeleg eu e de ce ne mai deranjează pe noi, amărâții de provinciali din Timișoara, cu aerele sale mitico-oltenești?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

9 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago