Categories: Zâmbete amare

Lui Adrian Nastase i-au crescut iar ouale

Întrebare pentru un ipotetic sondaj. Ați accepta să fiți „pedepsit” cu opt luni de pușcărie, un fel de cantonament cu acces la Internet, posibilitate de-a scrie cărți, posta pe bloguri sau să predați colegilor de celulă cursuri de deontologie politică? Eventual, și câteva seminarii economice despre cum poți face sute de milioane de euro dintr-o fermă de ouă cu ajutorul unei mătuși Tamara? În schimb, aveți voie să furați zeci și sute de milioane de euro, să faceți din corupție politică de stat, dându-ți concursul la atrofierea fibrei unui popor, oricum mult alterată în 45 de ani nde comunism.

Pe scurt, să asigurați o viață luxoasă pentru cel puțin încă 20 de generații de urmași de acum încolo. Facultativ, pentru ca spectacolul să fie cât mai grotesc, aveți voie să vă trageți un glonț în cea mai slinoasă parte a corpului, eventual în gușă. Fără risc, fiindcă există la îndemână un doctor cardiolog cu mai multe procese de corupție pe cap, care vă poate rezolva gușa imediat.

Bonus, la ieșirea din „cantonament”, ești transformat într-un erou național, ai parte de un adevărat cortegiu care să te ducă acasă. Totul, în direct la toate televiziunile! Mă și mir că nu s-a dat o hotârâre de guvern ca să fie permisă defilarea pe sub Arcul de Triumf, precum armatele biruitoare. În platourile Antenei 3, Gâdea și invitații îți ridică ode după ode, cum numai „geniul din Scornicești” a mai avut parte. Ciuvică, cel umflat de pe stradă prin 2003 de procurorii pretorieni, cu ochii umezi de fericire să-ți mulțumească pentru că exiști. Iar întregului popor să i se transmită că, odată cu ieșirea Lui din pușcărie, „s-a născut a doua oară”. Așa cum gângurea fericit un PSD-ist din București. Bașca poate ajungi și candidat cu mari șanse la președinția României, în locul fraierului de serviciu cu nume de floare.

Iar cea mai jegoasă chestie, să fie pângărită memoria sutelor de mii de români care au trecut prin pușcăriile comuniste. Cum? Vehiculându-se ideea că el, marele Adrian Năstase, ar fi fost întemnițat din motive politice. Păi dacă Năstase a făcut pușcărie politică, ce să mai zici de Nuțu și Sile Cămătaru, cele mai mari victime ale Regimului Băsescu? Evident, după „el însuși” Adrian Năstase. Iar la urma urmei, asta e o altă mare „realizare” a lui Traian Băsescu. Fiindcă nu mai din cauza lui, cel care, pe bună dreptate, era considerat acum câțiva ani un etalon de corupție, acum să devină un erou național. Eroi ajungeau și Nuțu cu Sile și mai ales mama lor, Mimi, dacă aveau minima inteligență să strige „Jos Băsescu!”, așa cum a făcut-o Năstase din oportunism. Și ajungeau și invitați permanenți ai lui Gâdea și Ciuvică. Ei, merită să răspundeți DA la ipoteticul sondaj?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

7 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

8 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago