Categories: Administratie

Memorialul Revolutiei ajunge in subpasajul din Piata Victoriei

Timișoara va avea un muzeu modern al Revoluției, a cărui construcție va fi finanțată de Ministerul Culturii. Asta a promis, sâmbătă, Daniel Barbu. O parte a muzeului va funcționa în subpasajul din Piața Victoriei, exact acolo unde sugera, acum o lună, deputatul Alin Popoviciu!

Până la sfârșitul anului 2014, Timișoara va avea un adevărat Muzeu al Revoluției, finanțat de Ministerul Culturii. „Există un proiect care s-a înfiripat și autorul moral este senatorul Ben-Oni Ardelean. Obiectivul este de a duce mai departe muzeul pe un loc de și mai mare vizibilitate națională, care să aducă și vizitatori din toată lumea. Revoluția este un brand al orașului și cred că trebuie să marcăm mai bine în spațiu acest lucru. Muzeul va fi interactiv, vizitatorii vor avea posibilitatea să intre în dialog cu imaginea”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Barbu.

„Vrem să adunăm mai multe instituții, minister, primărie, factorul politic, energii private, care, cu un interes public, vor să investească în acest proiect. În toamnă să începem partea de proiectare tehnică, iar în decembrie 2014 am putea să inaugurăm muzeul. Ne va da timp să facem o proiectare bună. Avantajul este că avem clădirea. Suma nu va fi mare”, a spus oficialul.

Surpriza este că Muzeul Revoluției va avea două spații. Unul dintre ele este cel actual, iar cel de-al doilea va fi în subpasajul din Piața Victoriei. „Valoarea lucrărilor poate fi cunoscută după ce se întocmește proiectul de fezabilitate. Dispunem de clădire și acesta este un avantaj mare. În subpasaj va fi o extensie a acestuia. Jumătate din acest subpasaj va fi transformată în pasaj auto, iar cealaltă va fi transformată în partea a doua a muzeului”, a declarat primarul Nicolae Robu. Culmea este că, acum o lună, deputatul Alin Popoviciu susținea că i-a sugerat edilului șef exact același lucru!

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago