Poli, fara gol de patru luni, dovada ca transferurile din iarna s-au facut dupa ureche

Atacanţii de la Poli sunt certaţi cu golul, sarea şi piperul fotbalului. Nu faptul că Poli a pierdut cu UTA şi a remizat cu CS Mioveni ar trebui sa fie cea mai mare grijă a lui Valentin Velcea, ci impotenţa în atac, care a făcut ca echipa de pe locul 2 în clasament să bifeze două jocuri fără să marcheze.

Ultimul gol înscris de Poli în campionat a fost în poarta celor de la FC Bihor, în ziua de 2 decembrie a anului trecut! Au trecut patru luni fără ca Poli să înscrie vreun gol. Răzvan Trandu este ultimul marcator al lui Poli, reuşind golul victoriei cu FC Bihor în minutul 65 al acelei partide, ceea ce ne face să deducem că timişorenii nu au mai înscris în campionat de mai bine de 200 de minute, inacceptabil pentru o echipă ce pretinde că vrea să promoveze.

Numai faptul că Poli joacă în cea mai slabă serie din istoria fotbalului românesc face ca apele să nu fie tocmai tulburi. În mod normal, în condiţiile în care am vorbi despre o serie cu echipe cât de cât valoroase, Poli, cu jocul prestat la ora acutală, ar fi o echipă de mijlocul clasamentului în cel mai fericit caz. Culmea, în ciuda seriei extrem de modeste, Poli are un buget de peste două milioane de euro, poate cam cât ar avea vreo zece echipe la un loc din aceeaşi serie.

22 de goluri a înscris Poli până acum, dar încă de la începutul sezonului s-a văzut că echipa suferă cumplit în atac. În câteva rânduri a ieşit la rampă Cristi Boldea, care a fost reprofilat din mijlocaş în atacant de Valentin Velcea. În tur a fost o găselniţă care a ajutat echipa, dar de acum Boldea nu mai este anonimul de altă dată pentru antrenorii celorlalte echipe, care încep să-şi ia măsuri pentru anihilarea tehnicului atacant.

Mai trebuie adusă în discuţie şi campania de transferuri din această iarnă, una aproape falimentară, dacă e să excludem prestaţiile rezonabile ale puştiului Eduard Pap. Ovidiu Petre şi Mihai Dina au fost aduşi şi ei la Poli în această iarnă, dar prestaţia fostelor vedete de la Steaua sau Universitatea Craiova a fost, în primele două jocuri, slabă spre jalnică.

Ovidiu Petre este doar umbra jucătorului care a mai trecut pe la Poli, dar care era şi un obişnuit al „naţionalei”, în vreme ce Mihai Dina nu reuşeşte să înscrie. Asta dacă nu luăm în calcul teatrul ieftin din jocul amical cu Flacăra Făget. La bugetul pe care îl are la dispoziţie, Valentin Velcea ar fi trebuit să se orienteze spre alţi jucători, mai ales că vorbim de perspectivă. Este greu de crezut, din ce am văzut până acum, că Poli se va putea baza pe Dina sau Petre în Liga I. (sursa foto: www.acspoli.ro)

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

2 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

3 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

5 ore ago

Nu a ținut distanța corespunzătoare în mers și a intrat în… spital

Neatenția la volan continuă să bage oameni în spital. Așa s-a întâmplat și marți dimineața.…

6 ore ago

Se montează noi semne de circulație pe Centura Sud Timișoara/FOTO

La scurt timp de la deschiderea circulației rutiere pe Centura Sud, Direcția Regională de Drumuri…

7 ore ago

Timișul Șag și-a adus antrenor

Pentru prima dată în istorie în Liga 3, Timișul Șag s-a despărțit de vechiul antrenorul…

7 ore ago