UTA a castigat derby-ul „care nu era” / FOTO

Acesta nu e derbyul nostru”: sub acest slogan s-a desfășurat meciul dintre UTA și Poli, din prima etapă a returul Ligii a II-a. Galeria arădeană a afișat acest text, semn că n-a privit nicio clipă această întâlnire ca pe mult așteptata întâlnire pe viață și pe moarte dintre cele două rivale. UTA a câștigat cu 1-0, după ce timișorenii au avut un gol anulat.

Partida de vineri seară a fost considerată drept una obișnuită pentru fanii „Bătrânei Doamne”. Poli și suporterii săi, câteva zeci la număr, au fost primiți cu un fel de deferență, străină marilor derby-uri din trecut. Bannerul arborat de galeria arădeană a spus totul: „Acesta nu e derbyul nostru”.

Debutul meciului a aparținut timișorenilor, îmbrăcați în echipamentele negre, de deplasare. Prima ocazie a venit chiar în minutul 1, când Nanu a șutat, iar portarul Amadio a scos greu în corner. A venit apoi rândul lui Szekely să rateze, goalkeeperul arădean acordând încă o lovitură de colț. De altfel, până în minutul șase, jucătorii lui Velcea aveau deja trei cornere!

Partida s-a echilibrat apoi, iar arădenii au început să urce spre careul lui Pap. Mare parte din mingi l-au căutat pe Silvășan, atacantul preferat de Adrian Falub pentru această partidă, fost jucător al lui Poli în perioada AEK. Prima ocazie mare a arădenilor a venit în minutul 20, prin Monac. Același jucător l-a făcut remarcat pe Pap, după ce a șutat bine din șapte metri, goalkeeperul timișorenilor respingând in extremis.

Pe finalul reprizei, UTA a părut mai activă, dar mingea în ațe au băgat-o jucătorii lui Velcea. Șeroni a reușit să-l învingă pe Amadio, dar de la margine s-a ridicat fanionul pentru ofsaid. Petrovici a protestat și s-a ales și cu cartonaș galben, iar la vestiare s-a plecat cu scor alb.

După șase minute de la reluare, Laso a trecut fără nici o problemă de Petrovici și căpitanul Ovidiu Petre, a șutat de la 20 de metri și Pap n-a mai avut ce face: 1-0 pentru UTA! Imediat, Poli a rămas în zece oameni, după ce Nohai a primit al doilea galben.

Jucătorii lui Velcea au alergat după egalare, dar jocul lor nu s-a legat, poate și datorită stilului gazdelor, care au început să tragă de timp, pentru a conserva rezultatul. În minutul 85, Boldea putea aduce egalarea, dar a șutat prea poartă.

Derbyul „care nu era al suporterilor” se încheie astfel cu victoria „Bătrânei Doamne”, care nu știa foarte exact cum începe returul campionatului. Unul dintre cei mai slabi jucători al lui Poli a fost Ovidiu Petre, care are cel mai mare salariu și a cărui înregimentare sub culorile alb-violete a fost considerată un mare succes.

UTA: Amadio, Matei, Gligor (cpt) Siminic, Feussi, Mărginean, Lazea, G. Neagu, Monac, Silvășan, Laso
Poli: Pap – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge, Poparadu, Ov. Petre (cpt.), Nanu, Boldea, Szekely.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago