UTA – Poli sau Fortuna Covaci – ACS Recas?

Arădenii din galeria UTA au memorie scurtă. În timpul jocului câştigat de UTA în faţa lui Poli, galeria arădeană a afișat un banner prin care a lăsat de înţeles că pentru ei, după toate transformările de identitate de la formaţia timişoreană, meciul cu pricina nu mai constituie un derby.

Tocmai pentru ei, a căror echipă favorită și-a păstrat identitatea grație unui sat de la marginea Timișoarei, care numără ceva mai mult de 500 de suflete. Dacă am discuta în termenii prezentaţi de neinspirata galerie arădeană, vineri am asistat, totuşi, la un derby. E adevărat, unul timişean, între Fortuna Covaci şi ACS Recaş. În ultimii mai bine de zece ani, cele mai puternice echipe din această parte de ţară au suferit cumplit la capitolul identitate. Transformările de identitate prin care a trecut Poli sunt arhicunoscute. Ne vom opri asupra identităţii celor de la UTA Arad.

Dacă „AC Recaş nu e Poli”, atunci, mai mult ca sigur, nici Fortuna Covaci nu e UTA. Dar ce legatura are Fortuna cu UTA? Să începem cu începutul şi să le reamintim arădenilor din galeria UTA-ei cum a început îndepărtarea de originile echipei baronului Neumann.

Primul pas de îndepărtare a echipei arădene de adevărata UTA, cea care a câştigat de şase ori campionatul în România, a fost făcut în momentul fuzionării cu Liberty Salonta. Trocul a fost făcut pentru ca arădenii să poată reveni în primul eşalon fotbalistic, acolo unde au mai stat un singur sezon. Nu a fost singura modificare esenţială pentru arădeni.

A urmat un alt troc – extrem de ruşinos pentru mândria arădenilor – pentru evitarea achitării unor datorii în contul unor jucători. În 2010, arădenii au cunoscut umilinţa supremă după ce salvarea a venit din judeţul Timiş, de la Fortuna Covaci. Florin Macavei, finanţatorul echipei din localitatea ce se învecinează cu Timişoara, a bătut palma cu arădenii în urmă cu doi ani şi a renunţat la locul echipei sale în eşalonul second pentru 20% din acţiunile noii UTA, cea care a luat locul Fortunei Covaci în eşalonul second.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

13 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

16 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

16 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

17 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

17 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

17 ore ago