Caius Solovan, despre Robu: „Cam asa proceda si Ion Iliescu”

Profesorul Caius Solovan îl compară pe Nicolae Robu cu… Ion Iliescu! Șeful Clinicii de Dermatologie crede că atitudinea liberalului, care nu dorește să discute față în față cu medicii pe care îi vrea plecați din centrul orașului, e similară celei afișate de fostul președinte în timpul manifestațiilor din anii ’90.

Marți după-amiază, Consiliul Local Timișoara va vota hotărârea prin care Clinica de Dermatologie va fi mutată de pe strada Mărășești. Prof. dr. Caiua Solovan, șeful spitalului, e oarecum împăcat cu ideea, dar susține în continuare că mutarea nu se justifică. Luni, Nicolae Robu declara că medicii de la Dermatologie „n-au decât să protesteze”, pentru că decizia este luată. „Cam așa proceda și Ion Iliescu, în vremea în care a fost președinte și erau diverse manifestări în București. Noi ne-am adresat și altor foruri, pentru a le cere punctul de vedere. Singurul care ne-a răspuns până acum a fost prefectul Eugen Dogariu. Acesta nu se poate pronunța însă decât pe legalitatea actelor”, spune Caius Solovan.

Primarul susținea, tot luni, că specialiști situați mai bine decât șeful clinicii în ierarhia medicală sunt de acord cu mutarea. „În acest moment, eu reprezint România la uniunea europeană a specialităților medicale, pe domeniul dermato-venerologie. Acest for se ocupă de modul în care se dezvoltă și funcționează specialitatea, de felul în care se pregătesc studenții… Să numească un alt specialist în acest sens”, îi transmite profesorul Solovan edilului șef.

Graba cu care se vrea făcută această mutare e cu atât mai ciudată cu cât nimeni de la primărie nu a discutat cu medicii de aici. Caius Solovan admite că a fost invitat la o întâlnire săptămâna trecută, dar a declinat-o, pentru că văzuse clădirea de pe Daliei și era lămurit. „Nu cred că, nici măcar în perspectivă, acel imobil va fi potrivit pentru orice fel de clinică. Adresabilitatea și accesibilitatea pentru pacienți sunt la pământ în zona respectivă, unde nu există nici transport în comun – în afară de un Expres care nu știu de unde vine și unde merge, iar parcările lipsesc”, mai spune directorul clinicii.

Oricum, mutarea nu se va face decât după ce în fostul cămin de pe strada Daliei se vor face investiții. Totul, din bani publici. „S-au băgat 500.000 de euro în clinica noastră și se vor băga bani și acolo, dar nimeni nu răspunde. Primarul vrea, consiliul aprobă, nu cred că e normal. Sunt banii noștri, colectați din taxe, iar cel care îi gestionează nu răspunde pentru cum îi cheltuie si, mai mult, nici nu ne întreabă”, a conchis șeful Dermatologiei. Caius Solovan i-a mai transmis primarului NIcolae Robu că nu este înregimentat politic. Cei doi se vor vedea față în față, foarte probabil, marți după-amiază, la ședința CL.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago