Categories: Sănătate

Clinica ATI are nevoie de ajutor: donati 2% si salvati vieti

Medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean speră să strângă patru milioane de euro cu ajutorul timișorenilor. Banii sunt esențiali pentru a acoperi lipsurile din dotarea celei mai moderne secții ATI din vestul României.

Medicii au făcut calculele și au ajuns la concluzia că, pentru a funcționa la capacitate maximă, secția ATI are nevoie de patru milioane de euro. E nevoie de paturi speciale, de aparate pentru înlocuirea funcţiei rinichilor, de injectomate – seringi cu bază de date pentru medicaţie şi de monitoare de supraveghere a funcţiilor vitale.

Clinica ATI tratează cele mai grave cazuri din zona de vest a României. Reanimarea este un front unde lupsta cu moartea se duce la propriu. Donați cele două procente prevăzute de lege şi participaţi în modul cel mai direct posibil la salvarea de vieţi omeneşti”, spune prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii ATI. În fiecare lună, la Terapie Intensivă sunt trataţi peste 130 de pacienţi din tot vestul ţării. „La ATI putem ajunge oricare dintre noi, în orice clipă. Este esenţial ca acolo, la reanimare, medicii sa aibă întotdeanu ceea ce este necesar pentru salvarea pacienţilor”, a mai afirmat Dorel Săndesc.

Cei care vor să vireze 2% către secţia de Terapie Tntensivă pot afla detalii pe site-ul www.atitimisoara.ro sau pot merge direct la Spitalul Judeţean. „Îi aşteptăm la etajul II să le dăm informaţii şi să vadă aici că toate ajutoarele care ni s-au oferit au produs ceva. Noi avem acum o secţie foarte modernă, care poate fi un exemplu şi pentru ţări din vestul Europei şi pe care vrem să o completăm cu dotări care să dea şansele pe care orice om le merită”, a conchis dr. Săndesc. Dacă cele două procente din salariu nu sunt direcționate către un ONG, suma respectivă rămâne în bugetul statului. Formularele trebuie trimise la administrațiile fiscale până pe 15 mai.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago