Categories: Afaceri

La SDM a venit Iepurasul: „cadou” de un milion de euro de la bugetul local

Face lucrări pe foarte mulți bani, dar este într-o situație financiară dezastruoasă. Firma de construcții a consiliului local, SC Drumuri Municipale (SDM), a primit un cadou de aproape un milion de euro, ca să nu pună definitiv lacătul pe ușă. Culmea este că, în prezent, SDM n-are bani nici măcar să cumpere materiale pentru lucrări precum cea de la Podul Michelangelo!

Decizia a fost luată în ultima ședință a Consiliului Local Timișoara, iar modalitatea de transfer a banilor a fost majorarea capitalului social. Suma solicitată inițial a fost de cinci milioane de lei, dar, după discuții în plen, s-a convenit și s-a votat pentru patru milioane. Banii nu sunt prinși în bugetul pe acest an, dar urmează să fie prevăzuți la proxima rectificare. În aceste condiții, capitalul social al SDM va ajunge la 8,2 milioane de lei.

O treime din cele patru milioane de lei va ajunge în conturile unei familii care a rămas fără casă, după ce un angajat al SDM a distrus o conductă de gaz. Alți bani sunt necesari pentru achitarea unor rate și dobânzi la bănci. Cea mai mare parte vor fi însă folosiți pentru achiziționarea cu materiale de construcții necesare lucrărilor în care este angrenată societatea.

SDM lucrează, în această perioadă, la Podul Michelangelo, unde este asociată cu CCCF Timișoara, dar este implicată și în alte lucrări, precum amenajarea străzii Musicescu, extinderea străzii Cloșca și lărgirea drumului județean spre comuna Giroc. Se pune, în aceste condiții, întrebarea ce făcea SDM dacă nu primea bani de la CL. Asta, ca să nu mai spunem că e absolut curios cum i-a fost acceptat dosarul la licitații de lucrări, în condițiile în care firma era pe butuci. SDM are datorii mari și la alte societăți din oraș.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago