Categories: Pe surse

Lupta pentru scaune de la Cardiologie, mascata in grija pentru pacienti?

Miza scandalului de la Institutul de Boli Cardiovasculare nu e rezolvarea problemelor pacienților, ci pare să fie o luptă surdă pentru putere. Surse din sistem susțin că mesajul care a declanșat întreaga situație a fost transmis strategic duminică noaptea.

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă, dr. Marian Gașpar, susține în e-mailul respectiv că, pe 26 martie, a închis secția din cazua subfinanțării și a ilegalității practicii în care pacienții își plătesc materialele și medicamentele. El spune că pacienții sunt puși pe lista de așteptare, iar estimările, la cei zece cardio-chirurgi, ar fi de 100 de persoane.

Conform unor surse din sistem însă, altul este substratul poveștii, în condițiile în care, de ani buni, se știe că, dacă e nevoie să fii operat la Cardiologie, trebuie să-ți permiți să cumperi toate materialele pentru intervenție, plus medicația post-operatorie. În realitate, prof. Marian Gașpar ar vrea să fie viitorul director medical al Institutului de Boli Cardiovasculare. Cu alte cuvinte, ar viza „scaunul” lui Ștefan Drăgulescu. Acest lucru nu este însă posibil decât în momentul în care actualul manager, Ranko Szuhanek, va fi schimbat. Iar un candidat perfect ar fi dr. Petru Deutsch.

Niciunul din cei doi nu a fost disponibil să ofere telefonic informații despre drama de la Cardiologie. Puțin înainte de prânz, Gașpar a transmis, printr-un SMS, că e „la Casa de Sănătate”, după care a continuat să ignore zecile de apeluri telefonice primite din partea jurnaliștilor. Într-un final, el a putut fi văzut dând declarații pentru un post central de televiziune, unde a susținut că de vină pentru întreaga situație este subfinanțarea. Conform CJAS, anul trecut, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara a primit aproape 30 de milioane de lei.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

9 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

10 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

12 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

13 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

15 ore ago