Medicii de la Clinica de Dermatologie îl contrazic pe primarul Nicolae Robu. Sătui de epopeea mutării spitalului, care durează de două luni, ei susțin că această operațiune, trâmbițată în repetate rânduri de edilul șef, e nejustificată. Oamenii nu înțeleg de ce liberalul a făcut o fixație pe această clinică în care s-au făcut deja investiții de 500.000 de euro. Medicii au transmis o scrisoare deschisă inclusiv la Ministerul Sănătății.
Imobilul în care funcționează spitalul are aceeași destinație din 1745 și, pentru prima dată în ultima jumătate de secol, sunt respectate normele sanitare. „Investițiile sunt de 1,7 milioane de lei, iar la ora aceasta avem și avizul sanitar, deci suntem în normele legale”, spune prof. dr. Caius Solovan, șeful Clinicii Universitare de Dermato-Venerologie.
Alături de colegii său, Solovan a trimis scrisoare către Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Spitalul Clinic Municipal, Direcția de Sănătate Publică, UMF, Ministerul Sănătății și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Oamenii explică pe larg situația spitalului și spun că nu înțeleg de ce mutarea lui a devenit o prioritate.
„La momentul ăsta nu știm a cui este intenția de a ne muta în spațiul fostei clădiri a Universității Tibiscus. Nu vedem care este prioritatea în a muta spitalul nostru, în condițiile în care există clinici în imobile revendicate. Văd că primăria nu se ocupă de acele clădiri, ci se ocupă exact de o clădire care este în patrimoniul ei”, ne-a mai declarat Solovan.
Directorul Dermatologiei e convins că spitalul nu poate funcționa în condiții normale în spațiul de pe strada Daliei. „După ce am văzut dincolo, la Universitatea Tibiscus, cred că oricâți bani s-ar băga în acea clădire, va fi tot o cârpeală. Acela a fost un cămin de nefamiliști, de calitatea III-IV, cu camere de-o parte și de alta și cu grup sanitar la capătul holului. Oricât ai reamenaja, nu poți face funcțional un spital în acele condiții”, spune Solovan.
Medicii mai au o nedumerire. „Nu e vorba doar de Clinica de Dermatologie care este aici, ci și de Clinica de Radioterapie, este o farmacie, sunt laboratoare, ortoptica, adică oftalomologia pentru copii. Vreau să întreb: ele vor rămâne aici și plecăm numai noi, cei de la Dermato-Venerice?”, conchide profesorul Solovan.
Primarul Nicolae Robu încearcă de luni bune să găsească un spațiu în care să mute spitalul, pentru că nu e normal ca o unitate sanitară cu acest specific să funcționeze în centrul orașului. Medicii îl contrazic și în această privință: „Clinica Universitară de Dermatovenerologie din Timişoara nu este un caz singular pe harta europeană. Clinica Dermatologică a Universităţii Medicale din München este tot în zona centrală a orașului, la fel ca la Londra, Szeged sau Viena”. Dacă Dermatologia pleacă, Robu vrea să mute aici reprezentanțele diplomatice și să facă un centru de tineret.
Nici nu a ajuns bine consilier personal al noului preşedinte al CJ Timiş, Alfred Simonis,…
Marţi dimineaţa, Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată prin SNUAU 112 că o persoană arde…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, anunță lansarea Abonamentului Verde, un serviciu…
Într-un moment definitoriu pentru parteneriatele dintre mediul universitar și sectorul energetic, Hidroelectrica, liderul național în…
Accident mortal, marți în Timișoara. O femeie de 38 de ani a condus un autoturism…
Actualul lider USR Timiș, cel care l-a învins pe Nicolae Robu la alegerile pentru funcția…