Categories: Afaceri

Robu le-a pus gand rau romanilor cu numere de Bulgaria

Primarul Nicolae Robu vrea să-i amendeze pe cetăţenii români care au mașini cu numere străine, care parchează gratuit. Anterior, el anunțase că parcarea nu trebuie plătită de deținătorii de mașini cu numere străine la maşini. Acum și-a nuanțat poziția, dar nu a putut explica în ce mod va fi depistată cetățenia șoferilor.

Nicolae Robu pare să fi făcut o pasiune pentru promovarea Timișoarei ca raiul turiștilor. Cu fiecare ocazie aduce în discuție acest subiect, iar prima măsură răsunătoare anunțată e parcarea gratuită pentru mașinile cu numere străine. Aceasta se va aplica însă numai pentru șoferii care nu au cetățenie română. În ce constă procedura de depistare a cetățeniei nu știe încă, și nici primarul n-a putut să explice. „Am venit cu amendamente care să ne permită să îi sancţionăm pe cetăţenii români care folosesc maşini cu numere străine. Ei deja fac ilegalităţi, dar am vrut să îi pedepsim măcar noi care avem posibilitatea să îi prindem în parcări. Nu e mare numărul acestor persoane, totuşi există şi a apărut ideea să luăm o decizie împotriva lor”, spune Nicolae Robu.

Cum vor fi prinși „ilegaliștii” e mai greu de zis. „E o procedură tehnică mai complicată, nu sunt eu pe post de controlor, să vă pot descrie”, a mai spus liberalul. Urmează însă o serie de surprize pentru turiștii, dar pentru cei cu adevărat străini. „Veţi vedea că vom veni peste câteva săptămâni cu nişte facilităţi mai largi pe care le gândim pentru cei ce ne vizitează. Nu mă refer la parcare, pentru că parcarea va rămâne gratuită pentru ei. Vom veni cu o noutate pe care nu v-o dezvălui acum, ea este în preocuparea noastră de ceva vreme şi a sosit timpul să o punem în practică. Este vorba de cetăţenii străini”, a declarat Robu.

Turiștii români sunt și ei în vederile municipalității, dar nu chiar acum. „Cetăţenii români din alte judeţe probabil vor beneficia şi ei la un moment dat de anumite facilităţi. Deocamdată noi vrem să ne facem ca oraş cunoscuţi în Europa şi nu numai, ca un oraş ospitalier, ca un oraş ce oferă facilităţi”, a mai spus primarul.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

17 ore ago