Stoia vs Robu, in razboiul atelierelor

Primarul Nicolae Robu s-a sucit din nou. E de acord să le dea gratuit spațiile de creație și Galeria Helios artiștilor plastici pe care-i considera „samsari” acum o lună și jumătate. Toatea acestea vor fi oferite în comodat, spre nemulțumirea viceprimarului Traian Stoia.

La începutul lunii martie, consiliul local a decis majorarea chiriilor pentru spațiile cu altă destinație decât cea de locuință. Printre acestea se numără și atelierele mai multor artiști, precum și Galeria Helios din centrul orașului. Măsura a stârnit nemulțumirea artiștilor, care au spus că se gândesc chiar să renunțe la spațiul respectiv. Drept răspuns, primarul Nicolae Robu îi acuza de lipsă de decență. „Să vii să spui că 2 euro/mp pentru un spațiu pe care dacă l-ai închiria ai putea lua cel puțin 30 de euro/mp este mult pentru o activitate care înseamnă comercializare de opere de artă e de-a dreptul o lipsă de decență. Cei care cumpără sunt oameni cu bani. Nu suntem la dispoziția samsarilor de artă”, afirma liberalul.

O lună jumătate a durat încrâncenarea lui Nicolae Robu. Acum, primarul Timișoarei a ajuns la concluzia că, totuși, arta nu se prea vinde și că Galeria Helios nu-și permite să plătească nici măcar o chirie de 2 euro/mp. În consecință, pentru că este un susținător al artelor, liberalul va promova, în proxima ședință a CL, o hotărâre conform căreia atelierele și galeria vor fi date în comodat. Altfel spus, toate vor fi gratuite. „M-am lămurit. Îi vom scuti pe toți artiștii de orice chirie pentru atelierele lor. Și Galeria Helios va fi gratuită”, a spus primarul.

Nicolae Robu va avea însă o altă problemă. După ce i-a liniștit pe artiști, el va trebui să-l calmeze și pe viceprimarul Traian Stoia. Acesta găsise soluția optimă pentru artiști: să-i adune pe toți într-o hală, compartimentată, iar acum își vede planurile duse pe apa sâmbetei. Stoia și-a anunțat opoziția față de intenția primarului. „I-am spus că nu sunt de acord. Primăria are nevoie de bani, trebuie să folosească resursele pe care le are Timișoara. Este alegerea dânsului, el răspunde”, spune Stoia.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago