Categories: Economic

Vinvest, zece ani de povesti despre vin

Cel mai tare eveniment dedicat vinului, salonul internațional Vinvest, împlinește zece ani. În clinchet de pahare, Lucia Pîrvu a dat startul ediției aniversare. Până duminică, sunteți așteptați să degustați, la CRAFT, cele mai bune licori.

A zecea ediție a salonului internațional Vinvest 2013 este deschisă la Centrul Regional de Afaceri Timișoara până duminică. Biletul de intrare costă 10 lei și, după cumpărarea lui, veți primi un pahar de vin. În fiecare zi, 1.000 de norocoși vor câștiga câte un pahar. „Prima ediție a salonului de vinuri s-a dezvoltat aproape de la sine. După 20 de ani de experiență în domeniu, nu mai eram doar inginer tehnolog sau oenolog, ci și un promotor al vinului românesc și internațional”, spune Lucia Pîrvu, oenologul care a inițiat salonul.

Vinvest a fost dezvoltat ca un proiect care să vină în primul rând în întâmpinarea nevoilor sectorului viti-vinicol: lipsa unei promovări eficiente, creșterea notorietății anumitor branduri de vin, lansări de vinuri într-un spațiu recunoscut.
 An de an, vizitatorii nu numai că au degustat cele mai fine vinuri și au aflat care sunt cele mai bune vinuri din România, dar au avut ocazia să-și cizeleze gusturile, să se educe și să învețe cum să asorteze licoarea cu hrana.

Vinvest înseamnă 45 de expozanți și 24 de producători și distribuitori de vin din Australia, Franța, Spania, Chile, Italia, SUA, Bulgaria, Germania, România. Și nu uitați: „Dacă vinul este un aliment, un medicament sau o otravă, e numai o problemă de dozaj”.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

27 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago