Categories: Politica

Alin Popoviciu dezvaluie cumetriile USL, dar le ignora pe cele ale PDL

Șeful de facto al PDL Timiș, Alin Popoviciu, se pune din nou pe lucru. Asta, după ce ar fi muncit cică din greu la „Cartea neagră” a guvernării USL. De această dată, el vrea să producă un adevărat bestseller, o carte ce va fi vândută/dată precum pâinea caldă. E vorba de un volum care să cuprindă toate cumetriile din USL.

„Se va ocupa de toate nepotismele pe care USL le-a adus în administrația locală și centrală. E o carte care nu înseamnă nimic altceva decât o prezentare a tot ce înseamnă nepoți, fini, veri, cumnați și clientela politică pe care USL a adus-o de la structurile locale până la cele centrale. Fiecare organizație are obligația de-a prezenta la București tot ceea ce s-a întâmplat vizavi de nepotismele și relațiile de prietenie în ceea ce înseamnă numirea oamenilor în funcțiile publice”, a declarat Alin Popoviciu.

Deputatul a refuzat să dea câteva exemple din Timiș, menționând că volumul este în curs de documentare. „Un exemplu ar fi fratele lui Horia Cristian, de care nici nu știam, dar am văzut la voi pe site că e director la București”, a spus Popoviciu. În mod normal, dacă ar fi o carte serioasă, aceasta ar trebui să aibă un preambul, o introducere. Ce-i drept, aceasta ar fi destul de măricică, la câtă „marfă” există. Dar măcar în trecere ar trebui trecute și cumetriile din perioada vechii guvernări.

În Timiș nu ar trebui să lipsească, de exemplu, Luminița Andreescu, cuscra președintelui PDL Timiș, Coanstantin Ostaficiuc, numită director adjunct la Regionala de Poștă. Apoi, în treacăt, ar trebui spus și pe ce merite a ajuns Anca Corescu director la Casa Studenților, în afara celui de-a fi fata Corneliei Corescu, fost vicepreședint al PDL Timiș și director ITM, momentan șefa bibliotecii Penitenciarului din Arad.

Cum a ajuns Flavius Nastor, fiul lui Gheorghe Nastor, primar de Gottlob și vicepreședinte al PDL Timiș, director la Direcția de Sport, ar fi o altă discuție. Dar Radu Popa, fiul liderului PDL Timiș, Dan Popa, cum o fi promovat șef de cabinet al ministrului Agriculturii Valeriu Tabără, după ce inițial a fost angajat la Regionala de Drumuri? Om complet se pare, dacă se pricepea și la agricultură, și la drumuri. Cum și-a angajat Lelica Crișan propria fiică, Bianca Jurcă, la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri poate nici nu mai contează. Nu în ultimul rând, poate să spună și Alin Popoviciu unde l-a descoperit pe amicul său, Sorin Cociobea, căruia i-a dat și contracte de stat, și funcție în ministerul Elenei Udrea, și un post de consilier județean acum. Iar dacă e o lucrare de anvergură națională, un nume nu trebuie uitat sub nicio formă. Un nume cât un capitol: EBA.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

A trecut pe roşu şi l-a costat viaţa!

Accident mortal, pe „zebră”, vineri dimineaţa în jurul orei 6.30. Un bărbat, în vârstă de…

25 de minute ago

Start cu surprize în campania electorală. Am avut prima confruntare electorală pentru scaunul de primar

Partidele politice înscrise în cursa alegerilor locale au ieșit ”la muncă” electorală din primul minut…

30 de minute ago

Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 10 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 10.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

11 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

15 ore ago