Categories: Social

Doi ani dupa gratii pentru Lucian Caraiman, asociatul lui Georgica Cornu

Lucian Caraiman, asociatul lui Georgică Cornu la grupul de firme Izometal, va sta la închisoare doi ani. Sentința a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a condamnat definitiv și fosta conducere a Electrica, la pedepse între unul și patru ani cu executare sau cu suspendare. Toți inculpații făceau parte din dosarul Electrica II.

În februarie 2012, Lucian Caraiman, asociatul lui Georgică Cornu la a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Electrica II”. Caraiman a făcut recurs la Curtea de Apel Timişoara, care i-a redus pedepsa la patru ani. Acum, ICCJ a redus-o din nou, la doi ani.

În dosarul „Electrica II“, foştii directori de la Electrica Banat sunt acuzaţi că au atribuit firmei deţinute de Lucian Caraiman şi Georgică Cornu o lucrare contra unor şpăgi. Miza era un contract de 700.000 de lei pe care Confort l-a obţinut pentru executarea unor reparaţii la un cămin de nefamilişti. Contractul ar fi fost dat ilegal, conform aceloraşi procurori. Caraiman avea, conform Topului Forbes din 2010, o avere estimată la 24 de milioane de euro.

În acelaşi dosar a fost condamnat Livius Milea, fostul şef de la Electrica Banat. ICCJ a admis și recursul acestuia, casând în parte decizia Curții de Apel Timișoara și a Tribunalului Timiș. Milea a primit o pedeapsă redusă, de doi ani de închisoare cu executare, de la cinci în sentința anterioară.

Gheorghe Erimescu, fost director comercial la SISEE Electrica Banat, va sta după gratii patru ani. Pedeapsa inițială, dată de Tribunalul Timiș, era de șase ani, dar Curtea de Apel a redus-o la patru, sentința fiind confirmată de ICCJ.

Sorin Boc, fost director economic la SISEE Electrica Banat, a primit o pedeapsă de doi ani de inchisoare cu executare, redusă de la trei ani. Iulia Anca Crudu, fost șef Serviciu Aprovizionare la SISEE Electrica Banat, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare. Tribunalul Timiș și Curtea de Apel Timișoara deciseseră trei ani, tot cu suspendare. Decizia instanței supreme este definitivă.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

48 de minute ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

O oră ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

5 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

6 ore ago