Vremea l-a dovedit din nou pe Robu: ruta ocolitoare nu e gata din cauza ploii

Ruta ocolitoare a șantierului Michelangelo, promisă încă din luna februarie, nu e încă deschisă traficului. De vină este vremea, inamicul permanent al primarului Nicolae Robu. Acesta declara că, la finele săptămânii trecute, va fi turnat stratul de asfalt. Operațiunea nu a fost efectuată, deși, la Timișoara, nu plouă decât de miercuri.

Pe 14 mai, Nicolae Robu declara că, în această săptămână, prelungirea bulevardului Sudului va fi deschisă traficului. „Joi (joia trecută – n.r.) va fi turnat stratul de asfalt. Sâmbătă s-a pus amestecul de balast și ciment pe fundația de pietriș. De săptămâna viitoare se va putea circula”, a declarat liberalul. Lucrările nu sunt gata nici acum, iar edilul șef dă vina pe… vreme. „Nu depinde asta de noi, depinde şi de cel de sus. În ultima vreme au fost ploi, nu s-a mai putut face etapa finală de proces tehnologic conform graficului stabilit de firma executantă în urmă cu o săptămână. Nu mai durează mult, dar din păcate mai plouă în fiecare zi, cum s-a întâmplat acum, atunci mai întârziem”, spune Robu. Sâmbăta trecută, în ziua în care ar fi trebuie să fie turnat asfaltul, la Timișoara n-a căzut niciun strop de ploaie.

Robu le răspunde și cârcotașilor care cred că există tehnici de a turna asfalt și pe vreme nefavorabilă: fiindcă e vorba de o improvizație, acest lucru e imposibil. „Ce e de făcut acum nu înseamnă lucru manual. Nu ştiu ce fac acei muncitori pe acolo, pentru sunt ai unei firme care îi plăteşte şi pe noi nu ne interesează ce face acea firmă cu banii proprii. Din punctul nostru de vedere trebuie să se toarne asfaltul, dar acolo avem de a face cu un drum provizoriu, care nu are o pregătire a suprafeţei pe care se va turna asfaltul. Nu se poate turna asfalt peste pietriş simplu în orice condiţii meteo. Asta spun specialiştii, eu nu sunt specialist”, spune primarul Robu.

Nicolae Robu e optimist, deși tot promite degeaba ruta ocolitoare de aproximativ trei luni. „Nu au primit asfaltul de la staţia de asfalt atunci când a fost vremea bună, după care a plouat. Într-o zi se toarnă acolo, nu trebuie mai mult, o zi, două”, a conchis edilul șef. Lucrarea este executată de firma Confort, patronată de Georgică Cornu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

9 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

13 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

16 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

16 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

18 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

18 ore ago