Categories: Administratie

Pe motiv de asfalt, Robu recunoaste ca a gresit estimarea pentru ruta ocolitoare

Primarul Nicolae Robu declara că, la începutul lunii mai, şoferii vor putea folosi ruta ocolitoare pentru evitarea zonei Michelangelo. Luni și-a reconsiderat poziția și a recalculat: acum, susține că specialiștii care i-au oferit estimările nu au luat în considerare faptul că primăria ar dori şi… un strat de asfalt peste tarla!

Muncitorii care lucrează la ruta ocolitoare a pasajului Michelangelo sunt pe șantier doar în jur de ora 8, când ştiu că primarul Nicolae Robu trece pe acolo. La ora 11, în zonă nu mai vezi picior de om sau roată de utilaj. Nicolae Robu spune că lucrarea la temelie este finalizată, doar că, din cauza cerințelor tehnologie, deschiderea rutei mai întârzie câteva zile.

„La ora 8 când am trecut pe acolo era un singur utilaj, la ora 11 nu ştiu. Mă voi interesa să văd. Eu ştiu că procesul tehnologic cerea ca astăzi să se poată face o anumită etapă a sa, apoi după câteva zile în care trebuie lăsat locul conform cerinţelor tehnologice. Nu intru în detalii, pentru că nu este specialitatea mea, se toarnă stratul de asfalt care şi el trebuie să mai rămână câteva zile şi apoi se poate intra. Lucrarea la temelie este finalizată. Pentru că alţii la început mi-au spus că imediat este gata, dar cei care au făcut această afirmaţie nu au avut în vedere că noi vrem şi să turnăm şi un strat de asfalt”, susține edilul şef. Robu declara, în februarie, că de la 1 aprilie se va putea circula pe deja faimoasa rută ocolitoare.

Lucrarea este executată de firma Confort, a omului de afaceri Georgică Cornu. Aceeași companie a modernizat atât bulevardul Liviu Rebreanu, recepționat cu mare întârziere și plin, în momentul de față, de gropi și denivelări, cât și noua piață Iosefin, unde primele probleme au apărut la trei luni după recepția lucrărilor.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

2 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

3 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

4 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

8 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

9 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

10 ore ago