Categories: Politica

Situatia Romaniei dupa un an de Ponta: intre nasoala si foarte buna

Parlamentarii de Timiş au, evident, viziuni diametral opuse când vine vorba despre activitatea Guvernului Ponta. După un an de guvernare USL, politicienii de opoziție din vestul ţării susţin că România a luat-o serios la vale. Cei ce reprezintă puterea susţin că, dimpotrivă, ţara merge în direcţia perfectă.

„Guvernul Ponta şi majoritatea parlamentară au dovedit că nu ţin cont de promisiuni şi nici de programul de guvernare. Mai avem de aşteptat trei să vedem ce pot să facă. Speranţele sunt însă mici. Majoritatea puternică pe care o au i-a făcut să piardă orice legătură cu realitatea. În urmă cu un an oamenii ieşeau în stradă, dar acum pare că este mai rău ca atunci”, ne-a spus deputatul Adrian Diaconu, preşedintele filialei PP-DD Timiş.

„Cred că Guvernul Ponta a reuşit stabilizarea societăţii din toate punctele de vedere. Sunt mulţumit şi de ce a reuşit să facă pentru judeţul Timiş, care a primit cei mai mulţi bani în acest an. Un bilanţ clar îl putem face însă abia după doi ani. Personal îmi doresc mai multă recunoaştere pentru judeţul Timiş, mai multe investiţii şi proiecte. Mizez că anul viitor le vom avea pe toate”, ne-a spus preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin.

După un an de guvernare Ponta, situaţia este foarte nasoală. Nu există nicio îmbunătăţire a nivelului de trai. Toate promisiunile făcute au fost încălcate. Salariul mediu a stagnat, dar taxele şi impozitele au explodat. În aprilie 2012 inflaţia era 1,8%, acum a ajuns la 5%. România este singura ţară din UE în care în ultimul an s-a scumpit benzina şi motorina. Guvernul Ponta a urmărit doar interesul propriu, birocraţia a crescut, iar astăzi putem spune că România este condusă de un clan. Clanul Ponta”, spune deputatul PD-L de Timiş, Alin Popoviciu.

Direcţia în care merge acum România este una bună. Se vede acest lucru, nu din opiniile politicienilor ce pot fi acuzaţi că sunt părtinitori, nici din opiniile populaţiei care arată o încredere extraordinară în actuala guvernare, ci din cifrele ce arată o creştere economică reală a României. Este nevoie însă de mai multă muncă. Există o oarecare încetineală în ceea ce înseamnă punerea în practică a actului de guvernare”, ne-a spus senatorul PNL, Ben-Oni Ardelean.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

10 minute ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

20 de minute ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

10 ore ago