Categories: Social

Clanul Carpaci, destructurat in Italia

După ce acțiuni împotriva membrilor clanului țigănesc Cârpaci au fost demarate în Germania, polițiștii italieni au dat și ei o lovitură romilor din Timișoara. Doar pe malurile Begăi, țiganii lui Cârpaci au ocupat întregul centru al orașului, fără ca nimeni să-i întrebe de sănătate.

Polițiștii italieni au arestat 16 persoane, din care șapte sunt din România. Aceștia se ocupau cu furtul mașinilor de lux. Potrivit stirileprotv.ro, românii arestați au între 20 și 39 de ani și ar avea legături cu cunoscutul clan Cârpaci din Timișoara. Hoții puneau ochii numai pe mașini foarte scumpe, Ferrari, Lamborghini, Maseratti etc, achizițonate în leasing în Italia cu ajutorul unor complici din această țară. Ulterior, acestea erau declarate furate, ajungând în Germania și România. Acolo erau reînmatriculate și apoi vândute.

Potrivit anchetatorilor, cu banii proveniți din această „afacere”, membrii clanului Cârpaci achiziționau cartiere întregi în Timișoara. Ancheta a fost botezată „Gaiardo” și a fost coordonată la nivel european de Europol și Eurojust. Rețeaua a furat peste 300 de mașini prin această metodă. În afara celor arestați, alte 32 de persoane sunt cercetate în stare de libertate, este vorba de cei care au reclamat furtul mașinilor.

În fiecare vară, țiganii din Timișoara fac parade la nunțile și botezurile organizate în această perioadă cu mașini luxoase, gen Ferrari sau Lamborghini. În mod normal, dacă vehiculele au fost reînmatriculate în România, membrii clanului Cârpaci au avut nevoie și de complicitatea unor angajați ai statului, cum ar fi cei de la RAR sau din Poliție.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

18 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

26 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago