Robu: Numai redusii mintal nu inteleg de ce s-a inchis traficul la Michelangelo

Primarul Nicolae Robu, recent întors din Coreea de Sud, crede că numai redușii mintal nu înțeleg necesitatea închiderii circulației în zona Michelangelo. Edilul e convins că timișorenii de bună credință nu sunt supărați din cauza haosului din trafic, pentru că scopul final este unul nobil: modernizarea orașului. Dacă trebuie, Robu va trimite din nou „operatorii” cu tablete și va monta camere video.

Închiderea traficului în zona Michelangelo și mutarea circulației pe tot felul de străduțe nu ar trebui să-i deranjeze deloc pe timișoreni. O spune primarul Nicolae Robu, care, revenit din Coreea de Sud, e la fel de vehement împotriva celor care nu sunt de acord cu deciziile lui. „Avem închis traficul în zona Michelangelo pentru că vrem să facem un subpasaj. Aşa cum şi-au închis traficul în zone unde au avut mari şantiere şi nemţii, şi americanii, şi coreenii, aşa închidem şi noi, timişorenii. Sunt cele mai fireşti lucruri care se întâmplă. Numai un om redus la minte nu înţelege asta. În loc să ne bucurăm că avem o mare lucrare în desfăşurare, venim toată ziua să spunem că s-a închis circulaţia”, a declarat Robu.

Primarul Timișoarei crede că în oraș e loc pentru deschiderea de noi șantiere, deși cârcotașii spun că traficul ar deveni insuportabil. „Nu sunt prea multe lucrări. Nu cred că timişorenii îşi doresc să ne prindă anul 3.000 cu oraşul în starea în care este. Timişorenii îşi doresc să avem cât mai multe lucrări care să se desfăşoare într-un timp cât mai scurt, încât standardul de viaţă în oraş să se îmbunătăţească. Ne-am săturat cu toţii să ne petrecem foarte multă vreme în trafic, în ambuteiaje interminabile și să respirăm aerul poluat datorită gazelor de eşapament. Or, pentru asta trebuie să şi suportăm pentru o perioadă”, mai spune edilul şef.

Lucrările vor fi terminate poate chiar mai repede decât e prevăzut în contract. Pentru ca muncitorii să nu tragă chiulul, Nicolae Robu își va trimite din nou spionii. „La Michelangelo suntem în grafic, se lucrează ziua şi noaptea şi peste weekend. Atunci când am constatat că nu se lucrează în ritmul în care trebuie, am găsit soluţii. Am trimis tineri liberali, studenţi, nestudenţi cu tableta, să filmeze, voi monta camere video, voi face tot ce trebuie”, a mai spus primarul.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

2 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

17 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

19 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

21 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago