Categories: Sănătate

Sorin Pescariu, director interimar la Cardiologie

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara are un nou manager interimar. Corpul de Control al Ministerului Sănătății a întocmit raportul în urma căruia ministrul Eugen Nicolăescu a anunțat schimbarea directorului Ranko Szuhanek. În locul acestuia va fi numit manager interimar medicul Sorin Pescariu.

A fost revocat managerul Ranko Szuhanek şi a fost numit manager interimar prof. dr. Sorin Pescariu. Am decis analizarea activităţii desfăşurată de coordonatorii Programului Naţional de Boli Cardiovasculare la nivelul institutului, până în 15 iulie, dispunerea de măsuri în vederea întocmirii şi eliberării decontului de cheltuieli pacienţilor pentru valoarea serviciilor medicale acordate, cât şi respectarea prevederilor legale privitoare la inventarierea patrimoniului institutului”, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu.

Corpul de Control a identificat datorii restante faţă de furnizorii de bunuri în valoare de aproape 2,19 milioane de lei. „Raportul primit de la Corpul de Control indică mai multe deficienţe în activitatea desfăşurată la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara. Consiliul de Administraţie a prelungit nejustificat demersurile pentru organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager, neîndeplinindu-şi atribuţiile legale. Rezultatul patrimonial înregistrat de institut la 31 decembrie 2012 nu reflectă realitatea, întrucât nu au fost facturate distinct serviciile medicale realizate peste valoarea contractată. De asemenea, institutul nu a transmis Ministerului Sănătăţii modificările efectuate de spital cu privire la majorarea valorii clădirilor şi terenurilor, pentru efectuarea modificărilor în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului”, a mai spus Nicolăescu.

Verificarea activităţii institutului este în curs de cercetare într-un dosar penal, după cum rezultă dintr-o adresă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, a mai spus Nicolăescu. Ministrul Sănătăţii a dispus sesizarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), cu privire la posibile nerespectări ale prevederilor legale referitoare la achiziţiile unor materiale sanitare şi efectuarea unor reparaţii capitale efectuate în 2012 şi va transmite raportul de control Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

La 31 martie, Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă, a declarat că în instituție nu se mai făceau operații de aproape o săptămână, ca urmare a lipsei cronice de materiale sanitare și medicamente. Pe de altă parte, managerul Ranko Szuhanek declara că activitatea clinicii nu era întreruptă și că nu sunt probleme. La vremea respectivă, ministrul Eugen Nicolăescu spunea că, din punct de vedere al instituției pe care o conduce, la Institutul de Cardiologie Timișoara nu este nicio problemă.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

41 de minute ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

11 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

11 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

17 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

18 ore ago