Categories: Timp liberUltima ora

Sub palmieri s-a deschis plaja Munky Funky / FOTO

La Timișoara s-a făcut, duminică, plajă sub palmieri. N-au lipsit umbreluțele, ghirlandele de flori ca-n Hawaii și nici maimuța, obligatorie când vine vorba de palmieri. Plaja Munky Funky a avut chiar și muzică în sistem surround. Evenimentul a fost supravegheat discret de directorul adjunct al Poliției Locale.

În jur de 200 de timișoreni s-au ținut de cuvânt și au venit, duminică, să facă plajă sub palmieri. În bermude și papuci de plajă, cu ochelari de soare, cu mingi gonflabile și umbrele, tinerii s-au adunat la ora anunțată pe Facebook. O mașină decapotabilă, cu muzică de sezon dată la maximum a făcut de câteva ori înconjurul noului Palm Square, în aplauzele celor ieșiți la plajă. De aplauze furtunoase a avut parte și maimuța venită pe skateboard pentru a întregi peisajul.

Suntem foarte mândri de noua achizie a primăriei şi ne simţim ca într-o zonă tropicală. Ne-am înarmat cu protecţie pentru soare, ochelari, pălării, eu în cinstea şefului de ţară mi-am luat pălăria de marinar şi am venit să ne simţim bine. Suntem în Palm Square din Palmişoara. Prietenii mei sunt şi ei aici, au ghirlande hawaiene, pentru că palmierii provin şi din Hawaii”, spune unul dintre tineri. „Timişoara va fi mult ajutată de aceşti palmieri. Toţi pomii din oraş ar trebui schimbaţi cu palmieri. Ar mai trebui puşi nişte bananieri şi dacă am putea să aducem şi nişte maimuţe ar fi ideal”, l-a completat un altul.

De data aceasta a lipsit piscina, dar, foarte probabil, la următoarea acțiune, acest „defect” va fi remediat. „Când avem sărbători, cum ar fi 1 mai, vom veni aici şi vom face un grătar. Desigur, pentru că legea grătarului nu ne lasă, vom veni şi ne vom uita la grătar. Știu că avem destui palmieri în această parte a oraşului, dar mi-aş dori ca fiecare copac să fie înlocuit cu un palmier, să avem un oraş 100% tropical, să fie o Palmişoara adevărată”, mai spune un tânăr. Împreună cu prietenii lui, acesta a adus și pancarta care definea locul: „Plaja Munky Funky”.

Printre „palmișoriștii” ieșiți la plajă s-a numărat și consilierul local Flavius Boncea. Îmbrăcat adecvat, aceasta a spus că vine de la scuba diving și s-a așezat tacticos la soare. Fondul sonor a fost asigurat de un biciclist care avea montat un sistem performant de sunet și a dat ture scuarului în care s-a desfășurat acțiunea. Întreg evenimentul a fost supravegheat de Dorel Cojan, directorul adjunct al Poliței Locale, aflat în civil, dar și de agenți în timpul serviciului. Concluzia îi aparține unei timișorence de vârsta a doua, care, întrebată cum se potrivesc palmierii cu orașul de pe Bega, a răspuns prompt: „Exact ca doi pumni dați în același ochi”.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago