Robu afirma c-a fost santajat de un ziarist, deBanat ii cere nume

Într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, primarul Nicolae Robu reia războiul cu presa. De această dată însă, lucrurile au luat-o razna de tot, primarul afirmând c-a fost șantajat de unul sau mai mulți ziariști. Pentru a nu plana suspiciuni asupra întregii prese timișorene, Nicolae Robu este obligat, în acest moment, să dezvăluie numele ziaristului/ziariștilor care l-ar fi șantajat. Altfel se descalifică singur din calitățile de primar sau om politic.

„Remarcați, în ultima vreme, o dezlănțuire deșănțată împotriva mea a unor ziariști și a unor indivizi măcinați de înfrângerea electorală umilitoare pe care le-am administrat-o în urmă cu un an. Pe parcursul acestui an, aceștia s-au opus la absolut orice am fîăcut perntru Timișoara – și am făcut multe, slavă Domnului! – încercând să mă descurajeze și să-mi boicoteze proiectele sau, neputând, măcar să le ducă în derizoriu. CARE ESTE DE FAPT PROBLEMA ZIARIȘTILOR LA CARE AM FĂCUT TRIMITERE: VOR BANI ȘI DE LA MINE, AȘA CUM PRIMESC DE LA ALȚII (de exemplu, 3.000 euro pe lună, ca să dau un exemplu concret la care știu și cine plătește și cine încasează)! Vor ardent pt că și-au angajat cheltuieli pe care nu le pot achita și sunt în pragul falimentului. Să fie clar: EU NU MĂ LAS INTIMIDAT DE NIMENI! AM FOST ÎNTOTDEAUNA ȘI VOI RĂMÂNE UN LUPTĂTOR LA POLUL PLUS”, a postat Robu pe Facebook (cuvintele cu caractere mari îi aparțin).

Lucrurile au ajuns extrem de departe. Chiar și din punct de vedere legal, în cazul în care nu face public numele ziariștilor care i-ar fi cerut bani, Nicolae Robu poate fi acuzat de complicitate la o acțiune de șantaj. De asemenea, Poliția și Procuratura pot – și ar trebui – să se autosesizeze în acest caz extrem de grav. Fiindcă după scandalul de șantaj în care este implicat trustul de presă Intact, al lui Dan Voiculescu, un mare prieten de altfel al liberalilor, nu pot plana astfel de suspiciuni și în presa timișoreană.

Repet, lucrurile sunt extrem de grave, dacă afirmațiile primarului sunt reale. Între unii ziariști timișoreni (printre ei, și cei de la deBanat) și primar au existat până acum schimburi de replici mai tăioase. Uneori, poate și pe site-ul nostru au existat momente când ironiile la adresa primarului au fost mai deplasate. S-a ajuns însă un punct din care e greu să mai dai înapoi, iar de aici lucrurile sunt extrem de serioase. Ori Robu dă numele ziariștilor care l-ar fi șantajat, ori se descalifică și din calitatea de primar, și de om politic, și orice mai dorește domnia sa să fie.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago