Experimentatul primar Robu il pune pe punct pe „bobocul” parlamentar Grindeanu

Primarul Nicolae Robu îl trage de urechi pe deputatul Sorin Grindeanu, pe motiv că e „boboc” în parlament și nu știe cum merg lucrurile cu banii de investiții. Mărul discordiei: același spital de copii, al cărui nou corp de clădire a fost anunțat ca realizare a primului an de mandat Robu.

Guvernul a alocat cinci milioane de lei pentru începerea lucrărilor la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Deputatul PSD Sorin Grindeanu, a cărui campanie electorală s-a centrat pe acest subiect, afirma, acum câteva săptămâni, că există posibilitatea ca banii să se piardă, fiindcă lucrările n-au început nici acum. Primarul Nicolae Robu, care a prezentat, în iunie, noul corp de clădire drept o realizare din primul său mandat, îi explică lui Grindeanu, pe un ton ca de la catedră, cum stau lucrurile.

„O firmă face proiectul, nu angajaţii primăriei fac proiectul, nici primarul Timişoarei. Există şanse să înceapă lucrările în acest an. Sorin Grindeanu nu ştie cum stau lucrurile pentru că este la primul mandat de parlamentar. El ştie că de la buget, în general, banii se pierd. E în primul an şi poate nu ştia că la investiţii banii nu se pierd”, a replicat liberalul. Robu a găsit și vinovatul: firma care întocmește proiectul și care n-a reușit să termine la timp. „Ne vor preda proiectul în această săptămână. Sperăm să reuşim să cheltuim o parte din aceşti bani în acest an. Noi ne-am mişcat cât am putut de repede, proiectantul nu a reuşit să facă documentaţia mai repede, dar avem promisiunea că în această săptămână o vom primi”, a mai spus primarul.

Culmea este că, înainte ca Sorin Grindeanu să vorbească despre pierderea banilor, viceprimarul Traian Stoia – care numai „boboc” nu poate fi considerat – susținea cam același lucru. „De studiu cred că se ocupă domnul primar. Se blochează din lipsă de perspicacitate a celor care se ocupă. Nu e neapărat a lui, că dânsul dă sarcini. Încă nu pierdem banii, dar nici departe nu suntem”, afirma Stoia.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

7 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

8 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

9 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

13 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

14 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

15 ore ago