Categories: Economic

La Timisoara, un nou protest la Finante, la Deva, declaratii belicoase

Angajații Fiscului din Timișoara sunt, din nou, în stradă. Oamenii protestează față de mutarea sediului ANAF din regiunea de vest la Deva. Luni, Ministerul Finanțelor a emis un comunicat pentru a-i liniști pe cei îngrijorați că-și vor pierde locul de muncă, dar tace mâlc în privința mutării. În același timp, USL-știi din Hunedoara spun că, dacă se revine asupra deciziei de mutare, va fi compromisă ideea de regionalizare.

Activitatea de la Finanțe este blocată și marți dimineață, după ce angajații au început un nou protest în fața instituției. Oamenii așteaptă o confirmare oficială a faptului că sediul regional al ANAF nu va fi mutat la Deva. Ei spun că mutarea va aduce, pentru o parte din angajați, pierderea locului de muncă, iar pentru alții, o navetă care nu se justifică. Asta, în condițiile în care Timișoara este un oraș mai dezvoltat decât Deva, iar numărul contribuabililor din Timiș reprezintă mai mult de jumătate din numărul total de contribuabili din toată regiunea.

Culmea este că, pentru a mai domoli spiritele angajaților din direcțiile fiscale, printre care și cei din Timiș, care au protestat vizavi de modul în care se face regionalizarea ANAF, Ministerul Finanțelor a emis un comunicat. Acesta nu spune însă nimic despre mutarea sediului ANAF al Regiunii Vest la Deva. În documentul ministerului se menționează doar faptul că angajații direcțiilor județene nu-și vor pierde locurile de muncă.

„În urma reorganizării ANAF, în contextul regionalizării, administrațiile fiscale județene nu se desființează și nici nu se renunță la funcțiile suport pentru contribuabili, activitatea acestora, în relația cu contribuabilii, rămânând neschimbată. Atribuțiile direcțiilor regionale vor fi de coordonare a administrațiilor fiscale județene, preluând doar funcțiile suport necesare desfășurării activității admnistrațiilor fiscale județene”, se arată în comunicat.

În același timp, liderii USL din Hunedoara au răspuns, luni, pe un ton belicos, declarațiilor USL-iștilor timișeni, care susţin greva finanţiştilor. „Nu sunt de acord cu acumularea puterii economice la Timiş. La fel cum nu sunt de acord să pierdem câteva sute de locuri de muncă. Descentralizarea, prin regionalizare, înseamnă repartiţie echitabilă, nu concentrarea puterii. Vă spun foarte sincer, dacă se revine asupra deciziei ca sediul regional al finanţelor să fie la Deva, asta înseamnă compromiterea ideii de regionalizare şi eu voi fi primul care va lupta împotriva acesteia”, a declarat Mircea Moloţ, preşedintele CJ și PNL Hunedoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

7 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

7 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

10 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

11 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

13 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

15 ore ago