Om bogat, om sarac prin birourile sefilor din Primaria Timisoara

Şefii diverselor direcţii, servicii și birouri din Primăria Timişoara stau bine la capitolul avere, cu terenuri, case și mașini. Unii dintre ei au adunat însă și datorii care ar da dureri de cap altor români. În declarațiile de avere se regăsesc case de vacanță în Austria, dar și mașini bune de dus la programul „Rabla”.

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a vândut brânză, lapte și lână de oi de 10.000 de euro. Suma este trecută în cea mai recentă declarație de avere publicată pe site-ul PMT. „Nea Jean” mai deține 2,03 hectare de teren agricol în satul Şustra, un apartament de 80 de mp şi o casă de locuit de 209 mp, ambele cumpărate împreună cu soția. La capitolul mașini, Cojocari are doar un Audi 80, vechi de 22 de ani, și un Citroen C2 1,4 din 2007. Secretarul Primăriei Timişoara are în conturi 332.611 lei, 133.282 euro şi 8.058 dolari. Cojocari are acţiuni la o bancă, dar nu a trecut valoarea, şi i-a împrumutat fiicei sale 110.000 de euro. Pe lângă suma din creșterea animelelor, Cojocari a câștigat de la primărie 67.887 lei, precum și încă 4.000 de euro din diverse investiții. „Nea Jean” e un om fericit: nu are nicio datorie.

Directorul Direcţiei de Patrimoniu, Martin Staia, are și el ceva… patrimoniu. Patru terenuri intravilane, un teren agricol și unul forestier sunt trecute în declarația de avere, alături de trei case, două în Mercina, Caraș-Severin, și una în Timișoara, și un apartament. În ceea ce privește mașinile, Staia ține în garaj o Dacie 1310 fabricată în 1988. El are în conturi 63.562 lei și trebuie să plătească, până în 2016, o ipotecă în valoare de 22.000 de euro. Anul trecut, directorul Direcţiei de Patrimoniu a încasat 44.674 lei.

Directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş, a trecut în declarația de avere două terenuri agricole și unul intravilan, la Moșnița Nouă, pe care se află și o casă în construcție. Chiş mai are un apartament în Timişoara şi un Volkswagen din 2006, în leasing. Culiţă Chiş nu are conturi sau depozite bancare, în schimb are datorii la… primărie, în valoare de 19.850 lei. Acestora li se adaugă descoperiri de card de 91.123 lei și un credit de 11.445 lei. Directorul Direcţiei Tehnice a câştigat anul trecut 68.292 lei, iar soţia sa are un salariu confidenţial, pentru că lucrează la o bancă.

Șeful Biroului de Urbanism, Sorin Ciurariu, are trei terenuri agricole și unul intravilan, dar și un apartament moștenit la Timișoara. Fostul arhitect-șef are două mașini, un VW Polo și un Peugeot 307, dar și o motocicletă BMW, toate cumpărate. Depozite şi conturi în bancă nu are, dar are, în schimb, datorii de 100.000 lei și 10.000 de euro la două bănci. Ciurariu a câştigat anul trecut, de la PMT, 44.374 lei, din activităţi didactice – 8.800 de lei şi de la ADP – 4.278 lei.

Directorul Direcţiei Economice, Smaranda Haracicu, are, la Moșnița Nouă, un teren intravilan şi o casă, deținute împreună cu soțul ei. Haracicu conduce un Volkswagen Polo din 2004 și nu are conturi sau depozite bancare, ci doar datorii de aproape 12.000 de euro. Șeful Direcţiei Economice a câştigat de la primărie 51.110 lei și încă 15.599 lei, dintr-o indemnizaţie. Directorul Direcţiei de Dezvoltare, Aurelia Junie, are două terenuri agricole în județul Hunedoara și un apartament în Timișoara. Nu are datorii, ci trei conturi bancare în care se găsesc 3.141 lei, 2.306 dolari şi 25.605 euro. Junie a câştigat anul trecut, de la Primăria Timişoara 68.390 lei, iar de la Aquatim, unde este membru în consiliul de administraţie, încă 10.957 lei.

Directorul Direcţiei de Mediu, Adrian Bere-Semeredi, nu stă deloc rău la capitolul avere. El și-a trecut în declarație trei terenuri, o casă și un Audi A6 din 2005. Acesta are un depozit bancar de 100.588,75 lei, iar anul trecut şi-a mai deschis un cont de 6.967,69 lei. Bere-Semeredi a câştigat anul trecut, de la Primăria Timişoara, 48.142 lei, precum și 8,487 lei de la universitate. Soția sa, care lucrează tot la PMT, a adus în casă 25.885 lei. Directorul Direcţiei de Comunicare, Alina Pintilie, are două apartamente, cumpărate împreună cu soţul, și trei maşini: Mitsubishi Outlander, Skoda Superb şi Renault Megane. Conturi sau depozite bancare nu deţine, dar are, în schimb, un credit de 210.000 franci elvețieni. Pintilie a câştigat anul trecut, de la Primăria Timişoara, doar 11.928 lei, cărora li s-au adăugat 8.400 de lei din indemnizaţia de îngrijire copil. Şeful Serviciului Financiar, Lelica Crişan, deține trei apartamente, toate cumpărate împreună cu soțul ei, dar și un teren în Vama Veche și o casă de vacanță în Austria, pentru care fosta pedelistă s-a împrumutat la bancă. Crişan mai are două autoturisme cumpărate în leasing, o Skoda Octavia şi un Chevrolet. Datoriile de la bănci însumează 150.000 de euro. Anul trecut, ea a câștigat 2.600 de lei de la OTIMMC și 12.000 de euro din chirii.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

2 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

6 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

8 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

8 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

9 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

9 ore ago