Categories: Social

Politia de Frontiera a luat cu asalt Piata Victoriei / FOTO

Mașinile Poliției de Frontieră au invadat, pentru câteva zeci de minute, centrul Timișoarei. De această dată, a fost vorba de o misiune pașnică, fără urmăriri de transfugi sau traficanți de țigări. La ea au asistat, încântați, o mulțime de timișoreni.

Poliţia de Frontieră aniversează, joi, 149 ani de existenţă. Cu această ocazie, timișorenii au putut vedea, în Piața Victoriei, o parte din echipamentele si mașinile Inspectoratului Teritorial de Frontieră Timiş şi au stat de vorbă cu poliţiştii. „Am fost curios să văd şi eu ce dotări au cei de la Poliţia de Frontieră, pentru că sunt rare aceste ocazii. A fost foarte multă lume şi cred că nimeni nu-şi imagina ce atribuţii au poliţiştii de frontieră şi mai ales cu ce se confruntă. Nu mă aşteptam să văd atâta lume în centru să urmărească demonstraţiile”, spune unul dintre timișorenii din public.

La evenimenu au participat şi delegaţii din partea Ungariei şi Serbiei, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai Ministerului Afacerilor Interne. 210 poliţişti din Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi au fost avansaţi în grad. „Alţi 23 de poliţişti de frontieră au fost avansaţi pentru merite deosebite în activitatea profesională – destructurarea unor reţele de crimă organizată specializate în contrabandă cu produse accizabile, fraudă şi evaziune fiscală şi capturi de ţigări de contrabandă”, a spus purtătorul de cuvânt ITFP Timiş, Mihaela Leş. În primele şase luni ale acestui an, polițiștii de frontieră au constatat peste 2.300 de fapte ilegale, din care aproximativ un sfert infracţiuni, iar restul, contravenţii.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

21 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

O oră ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago