Categories: Cultura

Robu a adunat trei voluntari pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana

Timișorenii nu se înghesuie să facă voluntariat pentru promovarea orașului lor drept viitoare Capitală Culturală Europeană. Doar trei candidați au răspuns apelului public lansat de primarul Nicolae Robu. Între timp însă, va demara campania de lipit afișe şi bannere de 400.000 de lei.

Primarul Nicolae Robu caută încă voluntari care să lucreze la strategia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Deocamdată, doar trei timișoreni s-au arătat interesați. Robu susține însă a mai vorbit cu câţiva. „Cu voluntarii lucrurile nu au mers prea bine. Sunt destul de puţini cei care s-au înscris, erau trei ultima dată când m-am informat, dar sper ca, în urma reiterării îndemnurilor, de la mine şi de la alţii, numărul timişorenilor care au un cuvânt de spus în domeniul cultural să crească. Am mai vorbit cu câţiva care mi-au spus că ar vrea să participe”, a declarat edilul șef. Voluntarii vor fi şi din PNL, dar Nicolae Robu a declarat că nu asta e important: „Nu vom ţine seama de culoarea politică, de simpatiile politice. Chiar este un demers pentru Timişoara, unul cultural, şi nu are nimeni voie să facă diferenţieri după astfel e criterii”.

Între timp, va demara campania de lipit afișe și bannere, care va costa 400.000 de lei. Prețul nu i se pare prea mare primarului Timișoarei. „Costurile sunt în funcţie de extensia acestei acţiuni. Există tarife consacrate pe piaţă şi dacă dorim să fim prezenţi în cât mai multe locuri cu această candidatură nimeni nu ne scuteşte de plată. Or, cei care au făcut socoteala – şi asta nu a făcut-o primăria, ci Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană – au ajuns la concluzia că atâta ar costa pentru numărul de locaţii în care ar fi bine să ne promovăm”, a declarat Robu. Afișele și bannerele care vor promova candidatura Timișoarei vor apărea atât în oraşul de pe Bega, cât şi în Bucureşti, Sibiu, Oradea, Arad, Deva, Lugoj şi Reşiţa.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago