Se inchide circulatia in Balcescu!

Traficul din Timișoara, și așa îngreunat de lucrările din zona Michelangelo, va fi bulversat definitiv în două săptămâni. Atunci va fi închisă circulația în Piața Bălcescu, pentru reamenajarea intersecției. La finalul lucrărilor, în sensul giratoriu va fi mutată Coloana Fidelității.

Primarul Nicolae Robu își vede încă un vis împlinit. De când s-a instalat în biroul de pe CD Loga, liberalul a declarat că vrea neapărat sens giratoriu în Piața Bălcescu. În prima jumătate a lunii august vor începe și lucrările. Circulația va fi închisă pe parcursul acestora. „Sper ca lucrările să fie gata înainte de termen, în luna septembrie”, a declarat Robu.

Licitația pentru amenajarea sensului giratoriu din Bălcescu a fost câștigată de firma Borr Construct. Valoarea lucrării este de 899.000 lei. În noul sens giratoriu va fi adusă, din cimitirul din Calea Lipovei, Coloana Fidelității. Monumentul a fost ridicat în semn de recunoştinţă al împăratului austriac Franz Joseph, faţă de trupele locale care au apărat Timişoara timp de 107 zile, în perioada 1848-1849. Franz Joseph a pus piatra de temelie a monumentului, în 1852. Un an mai târziu, Coloana Fidelităţii a fost dezvelită oficial în centrul Timişoarei, în Piaţa Libertăţii.

Întrebat despre cum se va circula în zonă, în condițiile în care traficul este deja ultra-deviat pe diverse străduțe, Nicolae Robu n-a putut oferi un răspuns clar. El s-a limitat să spună că „primăria va anunța noile trasee înainte de începerea lucrărilor”. (sursa foto: opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

3 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

3 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

10 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

10 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

10 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago