Arhiva pentru eticheta: piata balcescu

Municipalitatea timișoreană continuă programul de plantări în oraș și in cursul acestui an

Municipalitatea timișoreană continuă programul de plantări în oraș și in cursul acestui an

Mai multe zone din Timișoara au beneficiat, în 2023, de atenția primăriei in ceea ce privește plantarea de noi arbori, arbuști, plante perene și flori. Vizate au fost parcurile, bulevardele, curțile școlilor și grădinițelor, dar și zonele unde copacii au fost tăiați în trecut.  Lucrările continuă și in acest nou an.  În această primăvară, Piața

Primăria plantează arbori, flori și pune gazon în Piața Bălcescu/FOTO

Zona intersecției din zona Pieței Bălcescu va fi reamenajată din punct de vedere peisagistic, a anunțat Primăria Timișoara. 21 de arbori și 25 de arbuști, dar și peste 5000 de plante perene, din 60 de specii diferite, vor schimba zona care va primi și 900 de metri pătrați de gazon.  Proiectul vizează întreaga zonă centrală

Piața Bălcescu

În piaţa Bălcescu nu vom avea Monumentul Fidelităţii, dar se doreşte o fântână arteziană cu luminiţe

Consilierii locali timişoreni vor trebui să-şi dea votul asupra unei noi propuneri de fântână arteziană „jucăuşă”, în valoare de peste 200.000 de euro. Dacă nu a reuşit să aducă în Piaţa Bălcescu Monumentul Fidelităţii, care rămâne, astfel, ascunsă în Cimitirul Eroilor, primarul Nicolae Robu s-a gândit că ar fi excelentă o nouă asemenea fântână cu

Cinematograf Victoria, Piața Bălcescu

Fostul cinematograf Victoria se transformă în centru cultural multifuncţional în urma unei investiţii de zece milioane de lei

Un nou cinematograf timişorean ajuns la primărie e pregătit pentru reabilitare. Vorbim despre Victoria, situat în Piaţa Bălcescu, care va fi transformat într-un spaţiu cultural, cu 200 de locuri, scenă extensibilă şi o cafenea. Zece milioane de lei pregătește Primăria Timişoara să dea pentru a transforma total cinematograful Victoria, situat în Piaţa Bălcescu. Consilierii locali

Efect de picnic: s-a cosit iarba in sensul giratoriu din Balcescu!

Picnicul organizat de 1 mai în intersecția din Piața Bălcescu a avut un rezultat neașteptat: ca prin minune, în ultima săptămână, din sensul giratoriu au dispărut bălăriile! Acestea au crescut cât gardul din vara anului trecut, de când primăria nu mai are contracte pentru înțreținerea spațiilor verzi. Licitațiile sunt în desfășurare, iar contractele ar urma să fie încheiate pe patru ani.

sensuri giratorii

Intrebare pentru Robu: De ce in Balcescu avem un sens giratoriu, in loc de piata?

Piața Bălcescu, reamenajată în timpul administrației Robu, nu le dă pace nici acum iubitorilor de spații verzi. Aceștia îi adresează edilului mai multe întrebări legate de vegetația din zonă. Criticii spun, încă de când piața a fost dată în folosință în noul format, că pomii au fost tăiați fără noimă.

Coloana Fidelitatii sta in cimitir fiindca lipseste o hartie de la Ministerul Culturii

Doar Ministerul Culturii mai stă în calea mutării Coloanei Fidelității din cimitirul din Calea Lipovei, în Piața Bălcescu. Instituția nu emite un aviz pentru această operațiune, deși municipalitatea l-a solicitat de multă vreme. Primarul Nicolae Robu nu renunță la idee, deși Doar Ministerul Culturii mai stă în calea mutării Coloanei Fidelității din cimitirul din Calea Lipovei, în Piața Bălcescu. Instituția nu emite un aviz pentru această operațiune, deși municipalitatea l-a solicitat de multă vreme. Primarul Nicolae Robu nu renunță la mutare, chiar dacă nu are idee când va putea fi pusă în practică știe când va putea fi pusă în practică.

Administratia Robu, reclamata din nou pentru „genocidul verde” din Balcescu si Libertatii

Mai multe asociații de protecție a mediului și peisagiști reclamă oficial masacrul la care sunt supuse spațiile verzi din marile orașe ale României. Printre acestea, și Timișoara, unde piețele Bălcescu și Libertății au fost rearanjate într-un mod care a exclus total vegetația existentă anterior reamenajării.

In Piata Balcescu, daca Horticultura nu curata ambrozia, intervine TSD!

În Piața Bălcescu e plin de ambrozie, dar nu există nicio șansă ca Horticultura să intervină, pentru că nu e vorba de zona centrală. Democrat-liberalul Simion Moșiu a făcut o interpelare pe această temă și, dacă n-a tot primit un răspuns favorabil de la primărie, soluția a venit de la… social-democrați!

apă caldă

Fara apa calda in zona Balcescu – Piata Crucii

Colterm anunță că, pentru executarea unor lucrări de transformare a centralei în punct termic, va întrerupe joi, între orele 8 și 14, furnizarea apei calde la centrala termică Păltiniș. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele situate pe străzile 1 Decembrie, Dr. Aurel Cordea, Evlia Celebi, Gheorghe Doja, Feldioara, Ghirlandei, Independenței, Izvorului, Memorandului, Mitropolit

Limuzina, tramvai, drone si muzica, in sensul giratoriu din Balcescu / FOTO

Timișorenilor le plac concertele în locuri neașteptate. E concluzia serii de sâmbătă, când cele 1.000 de scaune amplasate în sensul giratoriu din Piața Bălcescu au fost insuficiente pentru cei care au venit să asiste la concertul Filarmonicii Banatului. S-a lăsat cu un bis, dar și cu o promisiune pentru la toamnă. Într-un alt sens giratoriu.

Nu ratati: concert in sensul giratoriu din Balcescu si proiectii colorate!

O orchestră într-un sens giratoriu și proiecții video spectaculoase pe clădiri – aceasta este oferta de sâmbătă seară pentru Piața Bălcescu. Filarmonica „Banatul” își adaugă astfel în portofoliu încă un spațiu neconvențional de concerte. Spectatorii vor putea sta pe scaunele amplasate inclusiv pe carosabil, dar nu uitați că, timp de trei ore, în zonă va fi închisă circulația.

#ScoalaNuBiserica, o noua actiune la Timisoara / FOTO

Mai mulți timișoreni au participat de 1 iunie la o nouă acțiune din seria #ScoalaNuBiserica. Aceasta a fost organizată, la fel ca și precedentele, pe Facebook și a fost promovată pe pagina Atei și Raționaliști Timiș. Motivul protestului: un protocol referitor la predarea religiei în școli, semnat de Patriarhia Română, Ministerul Educației Naționale și Secretariatul de Stat pentru Culte.

sensuri giratorii

Filarmonica „Banatul” va canta in sensul giratoriu din Balcescu

Filarmonica „Banatul” va duce spre final într-un mod inedit, pe 14 iunie, prima ediție a Festivalului Artelor Timișorene. Muzicienii vor cânta în sensul giratoriu din Piața Bălcescu, iar spectatorii vor putea sta pe scaunele amplasate inclusiv pe carosabil. În timpul concertului, circulația va fi închisă în zonă.

Top