Categories: Poli Timisoara

Seroni, Trandu si Barbut, prestatii de exceptie la debutul in Liga I

Debutanţii lui Poli în Liga I au fost cei mai buni jucători de pe teren în victoria categorică obţinută în faţa „câinilor” de la Dinamo Bucureşti. Nu doar Cristi Bărbuţ, nume aflat pe buzele tuturor oamenilor din fotbalul mioritic, a avut o evoluţie excelentă încă de la primul joc în Liga I.

În fiecare compartiment s-a aflat un debutant care a făcut un joc excelent în partida cu Dinamo Bucureşti. În apărare s-a remarcat Alin Şeroni, fundaşul de 26 de ani care debuta în Liga III la doar 16 ani, pe vremea când evolua pentru Auxerre Lugoj, echipă cu care a promovat în eşalonul secund, fiind coleg în defensivă cu stelistul Pintili.

Pentru că, ani de zile, fotbaliştii tineri din zonă nu au fost băgaţi în seamă, Alin Şeroni a plecat în alte zări, dar nu s-a acomodat la nicio echipă, fie că a jucat pentru FC Bihor Oradea sau Prefab Modelu, pentru ambele în Liga II. A urmat revenirea în judeţul Timiş la ACS Recaş, fundaşul originar din Belinţ fiind ţinut în lot de Valentin Velcea după ce echipa a promovat în Liga II. În meciul cu Dinamo Bucureşti a evoluat fără greşeală. A fost coşmarul atacanţilor de la Dinamo în faţa cărora a avut câteva intervenţii de fundaş cu mare experienţă. Fundaşul lui Poli a apărut periculos şi la câteva faze fixe în careul „câinilor”, dar nu a reuşit să şi înscrie.

În linia mediană s-a evidenţiat Răzvan Trandu. Mijlocaşul de 22 de ani a ratat un penalty în prima repriză, dar asta nu diminuează cu nimic felul în care acesta a jucat. Trandu, un fotbalist de picior stâng crescut de UMT Timişoara, care a mai trecut pe la Fortuna Covaci şi ACS Recaş, a recuperat mai multe mingi la mijlocul terenului de la dinamovişti şi a reuşit să-şi pună pe contraatac de câteva ori colegii. La fel ca şi sezonul trecut, Trandu se anunţă un om cheie în angrenajul gândit de antrenorul Valentin Velcea.

O altă surpriză foarte mare a fost Cristi Bărbuţ, fotbalistul de doar 18 ani care a şters pe jos cu fundaşii dinamovişti. Cu astfel de evoluţii, fotbalistul format la Flonta Giroc ar putea fi următorul fotbalist pe care Poli îl va vinde unei echipe mari din Europa. În atac a surprins Szabolcs Szekely, care a înscris primul gol pentru Poli la finalul primei reprize, dar a şi fost faultat la faza din care Trandu a ratat din penalty tot în primul mitan. Faţă de ceilalţi colegi amintiţi, Szekely are câteva jocuri în primul eşalon. Acesta a evoluat de șapte ori până acum în prima ligă, debutând la doar 18 ani, în 2003, în atacul Gloriei Bistriţa. Pentru Szekely, care a mai făcut parte şi din lotul Unirii Urziceni, dar pentru care nu a jucat în Liga I, a fost primul gol în eşalonul fotbalistic numărul unu din România. (sursa foto: www.banatsport.ro)

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

8 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

8 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

11 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

12 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

14 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

16 ore ago