Categories: Ziaristu' de terasă

De ce are Radu Toanca interdictie in cabinetul viceprimarului Stoia

Erau aproape nedespărțiți, mai ales pe holurile primăriei. Erau un fel de sac și petec, tuse și junghi, Pat și Patachon. Unde îl vedeai pe unul, apărea și celălalt. Încă din perioada în care primar era Gheorghe Ciuhandu, au elaborat în tandem mai multe hotărâri de consiliu local, toate cu caracter imobiliar și, în general, în interesul fraților Cristescu. Fiindcă amândoi reprezentau interesele acestora în consiliul local și primărie.

Dar vremurile de altădată s-au dus. De ceva timp, dihonia i-a despărțit. Nici măcar nu-și mai vorbesc. S-a ajuns până acolo încât Radu Țoancă are interdicție clară de-a mai intra în biroul lui Traian Stoia. Și asta nu fiindcă viceprimarului i s-ar fi urcat la cap de când a ajuns în această funcție. Sau mai bine zis i s-o fi urcat la cap funcția, dar nu până acolo încât din acest motiv să nu-l mai accepte în preajmă pe fostul său partener.

Motivele sunt mult mai sensibile. Stoia a auzit că Țoancă se folosește de numele lui în combinațiile pe care le face și care l-au făcut celebru în tot orașul. Or, despre Stoia orice s-ar putea spune că e, numai că e șpăgar nu s-a auzit. Și nici nu ar vrea să se audă la vârsta sa. Are și el interese la nivelul primăriei, sau mai bine zis are interese comune cu „Frații”, dar nu se demite cu tot felul de găinării. Versat cum e, lui Stoia nu i-a trebuit mult timp (ca altora) să audă că Țoancă se folosește de numele lui în „afacerile” sale private. (Asta, dacă se poate numi «afacere» traficul de influență.). Și astfel, om dintr-o bucată, Stoia n-a mai vrut să audă de niciun Țoancă pe lângă el. Chit că e vorba de fostul său partener la bune și la rele.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

18 ore ago