Categories: Timp liber

Timisoara petrece la Festivalul Inimilor / FOTO

Dacă e iulie, la Timișoara e Festivalul Inimilor! Parcul Rozelor a fost punctul de atracţie vineri seara pentru sute de timişoreni care au ales să petreacă în aer liber, alături de artiștii invitați. Festivalul a ajuns la a XXIV-a ediție și este singurul organizat la Timișoara și inclus în calendarul UNESCO.

Ca în fiecare an, timișorenii au luat cu asalt scena din Parcul Rozelor. Împreună cu familiile, au căutat cele mai bune locuri și s-au pregătit pentru o seară plină de joc și voie bună. Vineri, pe scenă au urcat ansamblurile Belințana, Gugulanul, Cununa Timișului, Izvorașul, Cununița, Zarandul, Păstrătorii Tradiției, Timișul, Doina Timișului și Banatul, din România, dar și invitați din străinătate: Compania de Danza Folklorica de la Ciudad de Mexic, Oro, din Serbia, și Kankalin Neptancegyuttes, din Ungaria.

„Noi venim în fiecare an, cu copiii și nepoții. Ne simțim foarte bine și ne bucurăm că avem în orașul nostru așa un festival. O să venim în fiecare seară, până duminică”, ne-a spus Florica Popa, unul dintre sutele de timișoreni care au stat până târziu în noapte în Parcul Rozelor. N-au lipsit din decor mititeii și grătarele, colacii secuiești și berea la pahar, la care s-a stat, ca de obicei, la coadă. Copiii s-au distrat la atelierul de pictură sau la cel de facepainting, iar curioșii au putut servi drept model pentru un caricaturist care, se pare, a avut foarte mare trecere.

Sâmbătă, Festivalul Inimilor continuă, de la ora 19,30, cu un spectacol al ansamblurilor Gugulanul, Eszterlanc, Bobița, Csurdongolo, Szederinda, Laografiki – Archeologiki Eteria Elassonas (Grecia), Cununița, Kud Majdanpek (Serbia), Krida Budaya (Indonezia), Silivri Spor Aslitolia (Turcia), Cununa Ardealului, Bystrancan (Slovacia), Zdravets (Bulgaria), Compania de Danza Folklorica de la Ciudad de Mexic (Mexic), Laza Nancici (Serbia). Duminică vor avea loc două spectacole, unul dimineață, de la ora 11, iar al doilea, seara, de la ora 19.30. Acestea vor fi susținute de formațiile invitate la festival, iar cel de-al doilea va beneficia de participarea soliștilor Andreea Voica și Dumitru Stoicănescu.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

16 minute ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

49 de minute ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

O oră ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

2 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

2 ore ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

4 ore ago