Categories: Poli Timisoara

Infrangere in prelungiri pentru ACS Poli, care avea un om in plus

Motoarele lui ACS Poli par să se „gripeze” puțin cam prea repede și, după un început senzațional de campionat, timișorenii pierd al doilea meci consecutiv. Pe o ploaie zdravănă, Velcea & co au fost învinși vineri seară, la Brașov, în minutele de prelungire, de o echipă rămasă în zece oameni.

ACS Poli a mers la Brașov în căutarea cel puțin a unui punct, după înfrângerea din etapa trecută. Gazdele aveau doar două puncte în cinci etape și, din această săptămână, au un nou antrenor, în persoana lui Aurică Țicleanu. Vali Velcea a început partida în formula Coca, Nohai, Scutaru, Şeroni, Nicola, Gorobsov, Bărbuţ, Trandu, Nanu, Keita și Szekely. Ovidiu Petre n-a fost nici pe banca de rezerve, iar Keita a fost titular pentru prima dată în acest sezon. Keita a luat un cartonaș galben chiar în debutul partidei, iar în faza următoare ACS Poli a avut primul șut pe spațiul porții, reținut cu siguranță de portarul Marinescu. Au urmat mai multe faze de ambele părți, dar nimic nu s-a concretizat pe tabelă, iar timișorenii au părut că așteaptă să plece periculos pe contraatac. A plouat, în schimb, cu cartonașe galbene: în jumătate de oră au fost avertizați nu mai puțin de cinci jucători!

Brașovenii au cea mai mare ocazie a reprizei, în minutul 38, când o lovitură de cap a lui Machado a fost respinsă în corner de Coca. Gazdele au reușit să deschidă și scorul, două minute mai târziu, prin Serginho, care l-a executat pe goalkeeper-ul timișorenilor cu un șut puternic la colțul scurt. ACS Poli caută egalarea, iar Trandu a fost foarte aproape de ea, șutul lui fiind scos de Marinescu.

Echipa lui Velcea era condusă pentru a doua oară în actuala ediție a Ligii I și a început repriza a doua cu un scop evident: obținerea a cel puțin un rezultat de egalitate sub Tâmpa. Totuși, gazdele au părut că încep mai bine, deși n-au reușit să pună în pericol serios poarta lui Coca. În minutul 61, arbitrul a dictat o lovitură liberă pentru ACS Poli, Trandu a executat, l-a găsit pe Șeroni, care a marcat cu capul: 1-1! Brașovenii au răspuns imediat, dar nici Cristea, nici Serginho n-au putut să bage minge „în ațe”.

În minutul 72, Velcea face prima schimbare, trimițându-l pe Popovici în locul lui Bărbuț. Gazdele continuă să atace, iar Serginho a fost foarte aproape să-și aducă echipa în avantaj, după ce, dintr-o „liberă”, a tras de puțin pe lângă poarta lui Coca, acesta reușind in extremis să respingă și cornerul care a urmat acestei faze. Cu zece minute înainte de final, Gorobsov dă emoții coechipierilor săi, fiind aproape de un autogol. Lucrurile au început să se precipite, iar arbitrul a scos din nou cartonașele. Brașovenii au rămas în zece, după ce Madeira a văzut al doilea galben și a fost trimis la vestiare. Partida se îndrepta spre un egal care ar mulțumit, până la urmă, ambele tabere. De la margine s-au arătat însă patru minute de prelungire, care s-au dovedit fatale pentru ACS Poli. În chiar ultimele secunde ale meciului, Andrei Cristea a scăpat de contraatac, portarul Coca a ieșit total neinspirat, iar fostul dinamovist a marcat cu poarta goală: 2-1 pentru FC Brașov.

ACS Poli a „bifat” a doua înfrângere consecutivă, rămâne la cota 10, iar în poartă începe să se simtă lipsa lui Nuno Claro. Sâmbăta viitoare, în etapa a șaptea, timișorenii joacă tot în deplasare, la FC Vaslui, iar meciul se anunță unul foarte greu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

10 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

15 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

16 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago