Categories: Invatamant

Primaria nu mai vrea ore in schimburi in scolile din Timisoara

Elevii din Timișoara nu mai trebuie să înveţe în două schimburi. Municipalitatea caută soluţii pentru a crea cât mai multe spaţii astfel încât orele să se poată desfășura numai dimineața. Un proiect de peste trei milioane de lei va fi pus în practică la Școala generală nr. 22, din zona Bălcescu.

Învăţarea de după-amiază afectează esenţial capacitatea intelectului la tinerii elevi, iar pe de altă parte creează probleme reale în viaţa privată a copiilor şi a părinţilor. Vrem ca elevii să nu mai meargă la școală după-amiaza. Acesta este unul dintre obiectivele majore ale primăriei. Lipsa spaţiului nu este un obstacol de netrecut şi folosirea mai eficientă a spaţiilor ne va permite să atingem acest obiectiv”, spune viceprimarul Dan Diaconu. În acest moment s-a găsit o soluţie pentru Liceul „Grigore Moisil”, căruia îi va fi asimilată Şcoala Generală nr 22. Proiectul prevede amenajarea a 19 săli de clasă, a unei săli de sport, a unei săli de calculatoare, a unui cabinet medical şi a mai multor grupuri sanitare.

Lucrarea este în faza de licitaţie, costă 2,8 milioane de lei plus TVA, iar banii sunt din bugetul local. „Este o lucrare care nu se va finaliza în luna septembrie. Este un program pe care încercăm să îl finalizăm în decurs de un an. Se mansardează şi podul, astfel la demisol vom avea sală de sport, sală de mese şi alte facilităţi, la parter şi la mansardă vom avea 19 săli de clasă care vor acoperi total nevoia Liceului «Grigore Moisil», pentru ca procesul educaţional să se desfăşoare de dimineaţă”, a spus Dan Diaconu. La Liceul „Nikolaus Lenau” vor fi amenajate zece clase în internatul de pe strada Nemoianu nr. 5, care vor asigura spaţiul pentru desfăşurarea cursurilor de dimineaţă. Şi la Şcoala Generală nr 16 se vor suplimenta spaţii pentru cursurile de dimineaţă de la Liceul Ferdinand.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

9 minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago