Categories: Sănătate

Veste buna pentru bolnavii din Timis: Vin bani pentru analize și RMN-uri

Din septembrie, laboratoarele de servicii paraclinice din Timiș vor primi suplimentar 1,2 milioane de lei. Suma provine din fondul de rezervă al CJAS Timiș, deblocarea ei fiind aprobată, la finele lunii iulie, de CNAS.

Având în vedere că banii sunt mai mereu insuficienţi, iar oamenii trebuie să aştepte chiar şi trei luni pentru programarea la analizele suportate din bugetul de stat, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a depus, în iulie, o cerere pentru deblocarea fondului de rezervă. „Există acest procent de 10% pus deoparte pentru a preîntâmpina situaţii în care laboratorele nu mai pot veni în întâmpinarea serviciilor pacienţilor. CJAS Timiş a primit aprobare de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru deblocarea fondului de rezervă pe parte de servicii medicale paraclinice. Vorbim de analize medicale, RMN sau tomografie computerizată. Furnizorii de servicii medicale vor beneficia de acest fond începând cu data de 1 septembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJAST, Oana Răchitan.

Până acum, banii destinaţi serviciilor paraclinice ajungeau doar pentru primele zile ale unei luni. Medicii spun că, de multe ori, se află în situaţia în care reprogramează pacienţii de la o lună la alta, iar vârstnicii aşteaptă chiar şi trei luni pentru aceste analize. Nu este un secret nici faptul că, în aceste cazuri, mulţi bătrâni se internează în spital pentru a putea beneficia gratuit de aceste analize, pentru că nu au bani să le plătească. În prezent, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş are contracte cu 36 de laboratoare medicale şi de imagistică şi alte nouă laboratoare unde merg pentru analize pacienţii cu diabet zaharat.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago