Categories: Economic

Cornu se simte „linsat virtual” si le promite adversarilor ca va reveni in afaceri

Liberalul Radu Dimeca l-a enervat la maximum pe Georgică Cornu. Cei doi, unul vicepreședinte onorific al CCIAT, iar celălalt președinte al instituției, s-au contrat dur în ultimele zile, înainte ședinței generale a Camerei de Comerț. Cornu crede că este supus gratuit unui linșaj mediatic, în condițiile în care, sub „domnia” lui, CCIAT a devenit o instituție prosperă.

Georgică Cornu reacționează la o zi după Adunarea Generală a CCIAT, aruncând cuvinte grele în direcția omului de afaceri liberal Radu Dimeca. Acesta și-a exprimat nemulțumirea față de intenția camerei de comerț de a vinde niște imobile, cu banii obținuți urmând a fi cumpărat terenul pe care a fost construit CRAFT. Dimeca suspecta că, în spatele acesteia, se află interese ascunse ale președintelui Cornu. „Regele asfaltului din Banat”, luat la întrebări chiar în timpul ședinței, susține că nici vorbă de „chivernisire pe spezele Camerei”. Mai mult decât atât, el afirmă că „o bună perioada de timp am sponsorizat organizația (…) și în ultimul an am renunțat chiar la a mai beneficia de indemnizația aprobată subsemnatului de Adunarea Generală”.

Cornu consideră că toți contestatarii săi sunt „străini de interesele organizației”. „Doresc să fac cunoscut opiniei publice faptul că în cei aproape opt ani de când sunt Președintele CCIAT am îmbogățit substanțial patrimoniul organizației prin câștigarea unor litigii în instanță dar și prin intermediul accesării unor fonduri europene. Acest fapt este dovedit pe deplin de statisticile Camerei Naționale care situează în ultimii ani CCIAT pe primul loc între cele 42 de camere de comert județene”, spune Georgică Cornu. Dimeca afirmase anterior că sub mandatul actualului președinte, numărul membrilor CCIAT s-a redus la aproximativ 300, de la 1.000.

Cornu crede că ieșirea publică a lui Dimeca, membru marcant al PNL Timiș, are un substrat politic și, în plus, acesta este și rău intenționat, mai ales că „este în Colegiul de Conducere al CCIAT de peste 15 ani neîntrerupt și a avut și are acces gratuit la tot”. „Consider că acest gen de comportament nu este adecvat unei Camere de comerț de nivelul celei timișorene”, mai spune președintele CCIAT.

„Regele asfaltului din Banat”, acuzat în ședința CCIAT că și-a băgat în faliment mai multe firme, le transmite contestatarilor și un mesaj de genul „voi fi ce am fost și mai mult decât atât”. „Au speculat unii momentul uzând de atacuri la persoană profitând de situația economică dificilă în care se află grupul de firme pe care îl conduc. Îi poftesc pe toți aceștia să nu se îmbete cu apă rece. Orice business are și momente de recul, pe care cu siguranță le voi depăși, iar cei care îmi cântă acum prohodul pentru un pumn de arginți s-ar putea să constate că au făcut o alegere greșită”, conchide Georgică Cornu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago