Categories: PoliticaUltima ora

Mihaies le raspunde premierului Ponta si Antenei 3: „Chiar credeau ca noi suntem ca ei, niste chilipirgii”

Criticul literar şi scriitorul timișorean Mircea Mihăieş răspunde Antenei 3 şi premierului Victor Ponta după ce a fost acuzat că, alături de Horia Roman Patapievici, ar fi proprietar de terenuri la Roşia Montană.Cei doi au doar câte un metru pătrat de pământ în zonă. Nu mai ştie cât a costat, dar îşi aminteşte că actele notariale au fost mult mai scumpe decât proprietatea sa. Recunoaşte că nu se simpatizează cu premierul Victor Ponta, dar crede că, în ignoranţa lor Antena 3 şi Victor Ponta, pur şi simplu au crezut că sunt asemeni lor – nişte „chilipirgii” şi nişte oameni care urmăresc doar să se „îmbuibe”.

Mihăieș a povestit pentru deBanat cum a ajuns mare „rechin imobiliar” în Roșia Montană. „Istoria e mai veche şi începe prin 2006, când am scris un editorial în România literară împotriva acestei probleme (n.r. Roşia Montană). Atunci a avut un ecou neaşteptat. A ajuns să circule în traducere franceză prin Franţa şi Belgia. Atunci i-am întâlnit pe cei de la Alburnus Maior. Preşedintele Asociaţiei ne-a propus să ne vândă simbolic câte un metru pătrat de pământ. Nu mai ţin minte cât am dat pe el. A fost vorba de o sumă modică. Ştiu că au costat mai mult actele notariale (râde) decât preţul pământului”, ne-a spus Mircea Mihăieş. (foto: www.evz.ro)

„Afinităţile” între redactorul-şef al Revistei Orizont şi premierul Ponta sunt mai vechi. În 2010 Ponta îi compara pe Mircea Mihăieş şi Mircea Cărtărescu cu propagandiştii nazişti Alfred Rosenberg şi Josef Goebbels. „Cu domnul Ponta nu ne simpatizăm, pur şi simplu cred că ei, fiind atât de lipsiţi de profesionalism, nu ştiau, chiar credeau că noi suntem ca ei. Nişte chilipirgii, nişte oameni care asta urmăresc de la viaţă, să se înbuibe”, ne-a mai spus Mihăieş. Alături de Horia Roman Patapievici, Mircea Mihăieş a dat un drept la replică oficial atacurilor lansate de Antena 3 şi susţinute de premierul Ponta. „Protestăm, așadar, cu vehemență față de acest nou atac la care ne supune Antena 3 și cerem retragerea afirmațiilor calomnioase. Numai cineva complet orbit de ură poate afirma că 1 metru pătrat de teren constituie o „investiție imobiliară”. Este o „investiție simbolică”, „1 metru pătrat” — un act de rezistență civică, făcut cu mijloacele statului de drept, față de invazia cianurilor, practicată sub ochii noștri, chiar în aceste zile, prin batjocorirea statului de drept. Pe suprafața pe care o deținem la Roșia Montană nu s-ar putea construi nici măcar o cușcă decentă care să adăpostească un singur câine comunitar…”, se arată în finalul dreptului la replică.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

2 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

5 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

5 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

5 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

6 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

6 ore ago