Din cauza mutarii, Colegiul Tehnic de Vest ramane si fara elevi

Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest au formulat o plângere împotriva HCL care îi mută în clădirea fostei școli nr. 9. Oricum, mutarea efectivă n-a început încă, deși noul an școlar bate la ușă, iar primarul Nicolae Robu a promis că se va ocupa imediat de problemă. Între timp, părinţii au început să depună cereri pentru a-şi retrage copiii de la această unitate de învăţământ.

Conform unei hotărâri de consiliu local votată în luna iulie, Colegiul Tehnic de Vest ar urma să fie mutat în clădirea fostei şcoli generale nr 9, pentru a face loc Liceului de Arte Plastice. Cu zece zile înainte de începerea noului an școlar, cele două licee nu au început încă operațiunea de mutare. Marți după-amiază, primarul Nicolae Robu declara că, de a doua zi, se va ocupa de această problemă, dar totul pare să fi rămas doar în stadiul de intenție.

Între timp, profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest au mers să vadă clădirea fostei școli generale nr. 9 şi nu sunt deloc mulțumiți de ceea ce au găsit acolo. „Colegii mei au fost la școala generală nr 9 şi au constatat că sunt foarte multe probleme. Suntem un liceu tehnologic, avem practică şi ore de tehnologii, iar acolo nu există ateliere. Colegii mei sunt foarte hotărâţi să meargă să conteste această hotărâre de CL. Au înaintat plângerea, au depus şi la primărie mai multe hârtii”, spune Cosmin Hogea, directorul colegiului.

Colegiul Tehnic de Vest se confruntă acum și cu o altă problemă. Când au aflat că școala se va muta pe Bd. Rebreanu, unii părinți au început să depună cereri pentru a-şi retrage copiii. „Am primit telefoane prin care părinţii spuneau că vor să îşi retragă copiii de la şcoală. Au început să vină personal să depună cereri. S-au făcut şi cereri de transfer. În jur de 10-15 acte sunt puse în discuţie”, ne-a mai declarat Hogea. În urmă cu două zile, primarul Nicolae Robu amenința chiar cu desființarea Colegiului Tehnic de Vest. În condițiile în care numărul de elevi, și așa nu foarte mare, se va reduce și mai mult, dorința edilului șef ar putea deveni realitate chiar mai repede decât se aștepta. După mutare, liceul ar urma să fie împărțit între Bd. Rebreanu – unde se vor ține orele de curs, actualul sediu – unde vor fi internatul și cantina, și strada Pop de Băsești – unde sunt situate atelierele.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

9 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

11 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

12 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

14 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

19 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

19 ore ago