Categories: Economic

Doar o treime din oficiile postale din Timisoara vor ramane deschise

110 angajaţi ai Poştei Române vor fi disponibilizaţi în județul Timiş. Aceștia au dat teste scrise, iar notele sunt unul dintre criteriile pe baza cărora se va stabili cine rămâne și cine pleacă. După reorganizare, în Timișoara vor mai rămâne deschise șapte din cele 18 oficii actuale.

La nivel naţional, peste 3.600 de angajaţi ai Poştei Române vor fi daţi afară, până la sfârşitul lunii. Din 3 septembrie au început să fie emise deciziile de încetare a contractelor de muncă, cu acordarea preavizului legal de 20 de zile lucrătoare. Fiecare disponibilizat va primi între trei și 30 de salarii compensatorii, susțin liderii de sindicat. Din bugetul asigurărilor pentru șomaj au fost alocate 7,4 milioane lei, pentru plățile corespunzătoare personalului disponibilizat de la Poșta Română.

În Timiş, 70 de angajaţi au cerut să fie trecuţi pe lista de disponibilizări, astfel că nu au mai susţinut niciun test. După finalizarea procesului de disponibilizare va urma reorganizarea activității oficiilor poștale. În Timișoara sunt, în prezent, 18 oficii poștale, dar numai șapte dintre acestea vor rămâne deschise după reorganizare. Unul dintre ele este Oficiul Poștal 10, de pe strada Mureș. De aici urmează să fie disponibilizate trei angajate, în timp ce alte trei au plecat de bună voie. Oficiul are cinci ghișee și era oricum foarte aglomerat.

O situația paradoxală se înregistrează în județul Caraș-Severin. Aici, situația oficiilor poștale este incertă, deoarece numărul persoanelor care vor să părăsească unităţile poştale este mai mare decât cel prevăzut în liste.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

2 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

6 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

9 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

9 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

11 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

11 ore ago