Categories: Politica

Ehegartner vrea o solutie pragmatica pentru Rosia Montana

Senatorul liberal de Timiş Petru Ehegartner a vrut să vadă cu ochii lui Roşia Montană pentru a putea vota în deplină cunoştiinţă de cauză proiectul timis de guvern Parlamentului României. Liberalul s-a convins la faţa locului că situaţia din Munţii Apuseni nu este chiar atât de tragică pe cum încearcă unii să o prezinte. 

“S-au aruncat tot felul de afirmaţii exagerate. Oamenii de la Roşia Montană cer dreptul de a munci. Poveştile care se aruncă în spaţiul public cu soluţiile alternative sunt spuse de cei care nu cunosc realitatea de acolo. Cred că dezbaterea trebuia axată pe condiţiile economice, contractuale, care au fost stipulate în acordul care face parte din proiectul de lege”, a spus Ehegartner. Liberalii nu sunt împotriva exploatării de la Roşia Montană, ci doresc doar unele amendamente privind condiţiile economice. „Sub aspect patrimonial această companie a făcut foarte multe investiţii – reabilitarea anumitor vestigii istorice, pe care de-abia acum am constatat că le avem, 500 de locuri de muncă în acest moment, singura sursă de venit pentru acea zonă este mineritul, nu se poate face agricultură şi zootehnie în acea zonă”. După renegocierea contractului  România obţine o redevenţă de 6% din aurul de la Roşia Montană. Ehegartner  doreşte ca redevenţa să fie exclusiv în natură. Acest lucru ar spori rezerva băncii naţionale cu aproape 600 de milioane de dolari.  “Suntem pentru acest acord doar dacă condiţiile de mediu sunt respectate. Eu sunt în favoarea unei decizii pragmatice. Nu o să ieşim din sărăcie prin acţiuni pasive. Doar prin muncă vom reuşi să ieşim din zona sărăciei”, susţine Petru Ehegartner.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

8 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

8 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

10 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

10 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

11 ore ago