„Raportul Colterm” întocmit de echipa de control trimisă de Primăria Timişoara, va fi prezentat, marți, în ședința extraordinară a CL. Controlul a fost declanşat după ce la regia de termoficare au fost semnalizate mai multe nereguli. Asta, în condițiile în care prețul gigacaloriei este unul dintre cele mai mari din țară și nu se întrevede prea curând o reducere.
Şeful comisiei de control, Alexandru Chirilă, spune că este vorba, de fapt, despre patru rapoarte. El lasă să se înţeleagă că lucrurile sunt grave, dar că disponibilizările şi apoi angajările la limita legii nu influenţează situaţia economică dezastruoasă de la Colterm. „Rapoartele despre situaţia de la Colterm au ieşit aşa şi aşa. Disponibilizările nu influenţează situaţia decât cel mult 1%. Nici cele 30 de angajări, făcute la o săptămână după disponilizări, nu influenţează situaţia de la Colterm mai mult de 3%. Toate angajările au avut aprobarea consiliului de administraţie. Problemele sunt mult mai adânci. E vorba de materia primă, de preţul neschimbat din 2005, de pe vremea administraţiei Ciuhandu. Le-am dat mai multe soluţii. Toate vor fi făcute publice de domnul primar”, ne-a declarat Chirilă, care este consilier al lui Nicolae Robu.
Lui Alexandru Chirilă i s-a propus să preia conducerea Consiliului de Administraţie de la Colterm în mai 2013. Acesta susţine că a refuzat din start varianta. „Nu mi-am depus documentele când mi s-a propus, în luna mai, nu am vrut de la început. Primarul Nicolae Robu mi-a propus, dar am sugerat că nu e bine, pentru că fac parte din corpul de control al PMT”, mai spune Chirilă. În prezent, municipalitatea nu are reprezentant în Consiliul de Administraţie al Colterm. Asta, după ce Sorin Drăgoi s-a retras din funcţia de preşedinte al CA, în momentul în care a devenit city-manager al Timişoarei.
La Colterm au fost dați afară, în acest an, 100 de angajați. Așa de bine s-a restructurat societatea, că alte 30 de persoane au fost angajate imediat după disponibilizări. Pe lângă competența probabil extraordinară, acestea aveau și „girul” consilierului local PSD Radu Țoancă. Directorul Petrică Pampu și-a adus și el mai aproape nașul, care are, conform unor surse, un salariu lunar de 11.000 de lei.
Timișorenii plătesc, pentru o gigacalorie, 252 lei, din tariful total de 325, restul fiind subvenționat de PMT. În campania electorală, NIcolae Robu a promis că, în primul an de mandat, va reduce facturile la încălzire cu 25%. Ulterior, liberalul a declarat că, în 2014, e posibilă o scădere de preț de maximum 15 procente.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
Sala de consiliu a Primăriei Timișoara a fost arhiplină, luni seara. Nu s-a votat un…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a ajuns la finalul unui an de succes,…
Peste 14 milioane de euro, fonduri nerambursabile, vor fi investiți în proiectul de regenerare urbană…
Nicușor Dan și-a anunțat oficial, într-o conferință de presă, intenția de a candida independent la…
Anul 2024 a fost unul excelent la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, pentru Programul Regional…